Haber Merkezi / Büyükelçimiz Emin Önen mesajında, 30 Ağustos tarihinin milletimizin azim ve kararlılıkla mücadele edip bağımsızlığını zaferle taçlandırdığı gün olduğunu ve bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yılında Ankara'dan Dumlupınar'a hareket edecek olan 'ZAFER TRENİ'nde kendisinin de olacağını söyledi.

Türkiye; güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir

99. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramının tarihimizin en önemli günlerinden olduğu belirten Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesiyle sadece nihai zafere ulaşmadık. Milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını, Anadolu'nun sonsuza kadar yurdumuz olduğunu da tüm dünyaya ilan ettik. Atatürk'ün dediği gibi; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve belirlenen hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' düsturu doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek, uluslararası arenada etkin, her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir. Türkiye tarihi ve kültürel birikimi ve büyük potansiyeliyle dünyanın önemli ülkelerinden biridir. 30 Ağustos Zaferinin yıl dönümü vesilesi ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin vatansever kahraman mensuplarının, bütün vatandaşlarımızın Şanlıurfalı hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, istiklal şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyoruz' dedi.

Dünyanın dikkatini çeken bir ülkeyiz

'Bugün artık dünya sahnesinde yepyeni bir Türkiye var' diyen ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, 'Her alandaki başarılarıyla, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı teşebbüsleriyle dünyanın dikkatini çeken Türkiye, önde gelen küresel bir aktör olma yolunda ilerlemektedir. Halk tarafından ilk defa Cumhurbaşkanı seçimi gerçekleştirilmiş ve ihlasla, azimle ve başarıyla çalışmalar yürüten AK Partinin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına taşımış, seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanımız olmuştur' diye konuştu.

Rahmet ve minnetle andığımız merhum Mehmet Akif'in; 'Allah'ım ne muazzam zaferdi o, ortalık hercümerç oldu; 5 - 6 saat içinde bir başka dünya doğdu. Ve biz mest olduk…' diyerek tasvir ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramımızın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında birlikte yaşayan, kız alıp/vermek suretiyle inancı ve kültürleriyle de benimsenen Kürt, Türk, Arap, Alevi, Sunni, Çerkez, Laz vs hiçbir kimseye azınlık gözüyle bakılmaksızın kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, bu topraklarda bin yıldır barış içinde yaşayan milletin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını 15 Temmuz akşamı bir kere daha kanıtladığını, Türkiye'nin ekonomisi, demokrasisi ve ordusuyla istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükseldiğini, dolayısıyla dış düşmanlar ve içimizdeki işbirlikçilerinin sürekli istikrarımızı bozmaya, huzurumuzu kaçırmaya çalıştıklarını belirtti.

30 Ağustos Zaferi, terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalı

15 Temmuz 2016 tarihinin unutulmayacağını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen açıklamalarını şöyle tamamladı;

'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi; 26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar'da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos'ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk Milleti'nin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos'un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. Kardeşlerim, biz kimseye boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yılında Ankara'dan Dumlupınar'a hareket edecek olan 'ZAFER TRENİ'nde bende olacağım.'

Sayın Valimize ve sevenlerine sabır diliyorum

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, 'Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin'in muhterem babası Mehmet Erin'in bir süredir tedavi gördüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önceki gün Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu ve memleketi Mardin'in Midyat ilçesinde toprağa verildiğini öğrendim. Midyat merkezdeki Hacı İsa Cengiz Camiinde akşam namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Midyat Aile Mezarlığına dualarla defnedilen merhuma Allahu Teala'dan rahmet, kederli ailesine, Sayın Valimize ve sevenlerine sabır diliyorum. İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un' diyerek ta'ziye dileklerini iletti.