Yüksel Polat

Memur- Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi, Eğitim- Bir- Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'ya yapılan öğretmen atamalarının öğretmen açığını kapatmayacağını açıkladı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamada 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmesine ilişkin yapılan açıklamanın ardından Türkiye'nin nüfusuna göre en çok öğrencisi bulunan Şanlıurfa'ya 2506 öğretmen atamasının gerçekleştiği öğrenilirken Memur- Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi, Eğitim- Bir- Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, gazetemize yaptığı açıklamada Şanlıurfa'ya yapılan öğretmen atamalarının öğretmen açığını kapatmayacağını belirtti.

İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada hali hazırda Şanlıurfa'da 5 bin civarında öğretmen açığı bulunduğunu belirterek; Maalesef yapılan tüm atamalara rağmen öretmen açığımız kapanmıyor. Geçmiş dönemlerde Şanlıurfa'ya atanan öğretmenlerimizden yaklaşık 4- 5 bini bu Haziran ayında görev süresi dolduğu için başka illere tayin isteyecektir. Hal böyle iken yeni atanan 2506 öğretmenimize rağmen yıl sonunda yine öğretmen açığımız 6-7 bin civarındaki durumunu korumaya devam edecektir' diyerek Şanlıurfa'ya yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasının altını çizdi.

Şanlıurfa'nın nüfusuna göre en çok öğrencinin bulunduğu il olduğunu belirten İbrahim Coşkun ' 650 bin civarında öğrencisi bulunan ve Türkiye'nin en hızlı doğum oranın sahip Şanlıurfa'da her yıl 50-60 bin civarında öğrenci eğitim hayatına katılmaktadır. Bu rakama göre derslik, öğretmen, altyapı hizmeti gibi bir çok gereksinimi ortaya çıkartmaktadır. Şanlıurfa'nın eğitim alanında açığının kapatılması ve istenilen noktaya gelmesi için özellikle öğretmen atamalarında gerek siyasilerimiz gerekse Hükümetimiz soruna kalıcı bir çözüm bulunması için farklı tedbirler almalıdır' dedi.