Haber Merkezi / İçişleri Bakanlığı tarafından covıd-19 salgınına karşı toplumsal duyarlılığın artması kapsamında tüm Türkiye'de denetimler yapılıyor. Bu çerçevede Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile Haliliye İlçe Kaymakamı Metin Esen ilçede insan yoğunluğunu en çok yaşandığı semt pazarlarında denetimlerde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ikili burada vatandaşlara salgınla mücadele için belirlenen kurallara riayet etmeleri yönünde paylaşımlarda bulundu.
Hijyen kurallarının yüksek seviyelerde tutulduğu pazar yerlerindeki denetimlerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye Belediyesinin pandemi ile mücadelede elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
'Sayın vali vekilimiz ve Kaymakamımız Metin Esen ve diğer ilgili arkadaşlarımızla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren sahada denetime çıktık. Sahada denetimler sürüyor. Şuan semt pazarındayız. Esnaf arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Burada zabıta ve diğer görevli arkadaşlarımız görevlerini icra ediyor. Esnaf arkadaşlarımız maske ve hijyen kuralarına riayet ediyor. Her türlü tedbiri elimizden geldiği kadarıyla uyguluyoruz. İnşallah bu salgın sürecinden hep birlikte el ele vererek kurtuluruz. Bizler Haliliye Belediyesi olarak temizlik İşleri Müdürlüğümüz gerek dezenfektasyon çalışmalarımız gerek maske dağıtımlarımız gerekse de diğer iş ve işlemleri elimizden geldiği kadarıyla yapıyoruz.'
Burada konuşan Haliliye İlçe Kaymakamı Metin Esen ise 'Sayın Bakanımızın talimatı ile bugün biz denetimlerin farkında olmasını ve toplumsal duyarlılığın artmasını sağlayacak şekilde yaptık. Yoksa covıd-19 salgının başladığı ilk günden bugüne kadar her gün her kurum belediye zabıtasından polis memuruna, gıda denetim görevlilerinden sağlık görevlilerine kadar herkes kendi alanlarında denetimleri aralık vermeksizin bayram günleri de dahil olmaz üzere yapıyorlar' dedi.
Semt pazarlarındaki denetimlerin ardından Başkan Canpolat ile Kaymakam Esen Haliliye Belediyesi Zabıta karakolunu ziyaret etti. İkili burada zabıta ekiplerinden denetimler ile ilgili bilgiler aldı.