Haber Merkezi / Akçakale'nin Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki kapalı semt pazar yeri, esnafın tezgah kurması ile resmen hizmete girdi.
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya beraberinde eşi Türkan Yalçınkaya, Akçakale Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Ay, Pazarcılar Dernek Başkanı Mehmet Toktimur, meclis üyeleri, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar ile açılış törenine katıldı. Kurban kesilerek ve dualarla açılışı yapılan pazarda Başkan Yalçınkaya da ilk alışverişini eşi Türkan Yalçınkaya ile birlikte yaptı. Pazarın durumu, esnaf ve vatandaş memnuniyeti için de pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yalçınkaya çocukları da ihmal etmedi. Çocuklara da çeşitli ikramlarda bulundu.

BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE TİCARETİN MERKEZİ HALİNE GELECEK
"Hizmetlerin devamı gelecek" diyen Başkan Yalçınkaya konuya dair yaptığı açıklamasında tüm vatandaşları perşembe günü gerçekleşecek doğalgaz açılışına da davet ederek "Hizmetlerin devamı gelecek. İnşallah doğudaki mahalleye de benzerini yapacağız. Perşembe günü öğleden sonra doğalgazın açılışı var. Bütün Akçakale'yi açılışa bekliyoruz. Akçakale bambaşka bir mesafe aldı, bambaşka bir yere geldi. Umut ediyorum ki önümüzdeki zaman içerisinde ilçeler arasında muazzam bir ilçe haline gelecek. İthalatın, ihracatın, transit ticaretin merkezi haline gelecek. Bu gayretle çalışıyoruz. Allah yardımcımız olsun" dedi.

BAŞKAN AY: ÇOK MUTLUYUZ
Başkan Ay ise emeği geçenlere şu sözlerle teşekkür etti:
"Semt pazarının ilçemizde ve özellikle bu mahallemizde olmasından çok mutluyuz. Semt pazarında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İlçe esnafımız ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun."

BAŞKAN TOKTİMUR: PAZAR YERİ SÖZÜ ALMIŞTI, TESLİM EDİLDİ
Başkan Toktimur ise "Başkanımızdan 2 pazar yeri sözü almıştık. Bir tanesi bitti, hayırlısı ile teslim edildi. Temennimiz diğer pazarın da bir an önce bitirilip bize teslim edilmesi. Emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PAZAR HAFTANIN İKİ GÜNÜ KURULACAK
Vatandaşların alışverişlerini olumsuz hava koşullarından etkilenmeden yapabilmeleri, temel ihtiyaçlarını daha ucuza temin edebilmeleri ve farklı ürünlere ulaşmalarını sağlamak amacıyla kurulan semt pazarında her hafta Salı ve Cuma günleri alışveriş yapılabilecek.