Tuğba POLAT / Eğitim alanında 2013 yılında Celal Çiftçi Sağlık lisesi olarak faaliyete başlayan ve geçtiğimiz dönemlerde Özel Lisans Koleji Sağlık Lisesi olarak faaliyetlerine devam eden Özel Lisans Koleji Sağlık Lisesinin yöneticileri Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşların temsilcileri ile bir araya geldiler.
Kolej binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan , Özel Lisans Koleji Kurucularından Dilek Çiftçi, Okul öğrencilerinin YKS'de yüzde 50 başarı göstererek hayallerindeki okula girmeye hak kazandığını belirterek; '2013 yılında Celal Çiftçi Sağlık Lisesi ile başlayan eğitim öğretim hayatımızda edindiğimiz tecrübe ve birikimle Lisans Koleji olarak yolumuza devam ediyoruz. Dokuz yıl boyunca gösterdiğimiz başarı ile yenilikçi ve öncü yönümüzle Şanlıurfa'nın eğitim hayatını canlandırmayı ve gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Profesyonel bir eğitim sistemi ile alanında uzman öğretmenlerle eğitim alanında özgün, yaratıcı, yenilikçi bir anlayışla geleceğimizin teminatı gençlerin ders başarısını önemsediğimiz kadar onların kişisel gelişimini de önemsiyoruz. Yani gençlerin ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi kendilerine karar alabilmeleri, kendi kendilerine ders çalışabilmesi, kendilerine hedef ve amaçlar belirleyebilmesi gibi sorumluluk bilincini oluşturmayı hedefliyoruz' dedi.

Ailelerin ciddi beklentiler içinde olduğunu biliyoruz
Dilek Çiftçi açıklamasına devamla; 'Derslerinde başarılı ve hayata sorumluluk bilinciyle bakan gençlerin varlığı en büyük arzumuzdur' diyen Özel Lisans Koleji Kurucularından Dilek Çiftçi, 'Ailelerin de bu konuda ciddi beklentiler içinde olduğunu biliyoruz. Maalesef eğitimde bu denge ihmal ediliyor. Gençler sınav odaklı bir anlayışın kurbanı olarak hayata yabancılaşıyor ve aldıkları eğitimi hayata yansıtamıyorlar. Eğitimde gördüğümüz bu eksikliği ortadan kaldırmak için uygulamalı bir eğitim anlayışını benimsediğimizden, örneğin Fen derslerini yani Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler için laboratuvar oluşturduk. Böylece dersler öğrenciler için soyut ve anlamsız olmaktan çıkarıldı. Uygulamalarla soyut dersler somut hale gelip akılda kalıcı hale dönüşmüş oldu. Tabii bu sadece sayısal dersler için geçerli değildir. Oluşturduğumuz kulüplerle gençlerin kendini ifade edebilmesi, özgüven kazanması, kararlar alabilmesi, sosyalleşerek kendini tanımasını kolaylaştırıyoruz. Örneğin: Edebiyat Kulübümüzle gençlerin düşünce, duygu ve hayal dünyasını zenginleştirmenin yanında okuduğunu anlama, yorumlama, analiz etme ve değerlendirme yapabilmeyi öğrenecekler. Hızlı okuma ve hızlı anlamaya yönelik pratiklerimizle öğrenciler hem kendilerini ifade edecek hem de sözel derslerde okuduklarını anlamada sorun yaşamayacaklar. Gençlerin başarısının sırrı ve bizim üzerinde titizlikle durduğumuz ve hassas olduğumuz sistematik ve planlı bir takip ve ilgidir. Takip ve ilginin eğitimde başarısı tartışılmazdır' diyerek kendilerinin de danışmanlık ve Rehber Öğretmenlik servisi ile öğrencilerine verdikleri desteği anlattı.

Bizim kadar aile desteği de
önemlidir
Özel Lisans Koleji Kurucularından Dilek Çiftçi, açıklamalarını şöyle sürdürdü;
'Danışman Öğretmen ve Rehberlik Servimizden bahsedecek olursak; Lisans Koleji olarak eğitimde kaliteyi sağlamak ve artırmak adına Danışman Öğretmenlerimizle öğrencinin eğitim öğretimi ve kişisel gelişimini doğrudan yani birebir takip eden, hatta sürekli takip edeceğinden öğrencinin sorunlarını hızlı ve zamanında tespit edecek, öğrencinin sorununa yerinde ve yine bir şekilde çözümler üretecektir. Böylece öğrencinin eksikleri ve sorunları üst üste birikmeyecek ve çıkılmaz hale dönüşmeyecektir. Lisan Koleji olarak, eğitimi genelleştirmeyi uygun bulmuyoruz. Nasıl ki; 'her insan farklıdır' diyoruz. Öyleyse her öğrenci de farklıdır. O zaman her öğrenciye yönelik eğitim projeleri üretmeliyiz. Öğrencilerin kalabalık ve genel bir eğitimin içinde kaybolmasını istemiyoruz. Biz de bu zor durumu Danışman Öğretmen sistemi ile aşacağız. Danışman Öğretmen öğrenciye hedef belirlerken sürekli veliyi bilgilendirecek, bilgi alışverişi için olarak iki yönlü hareket edecektir. Ondan dolayı günlük, haftalık ve aylık veli görüşmeleri gerçekleştirecektirler. Tabii eğitimin vazgeçilmezi ve kalbi olan rehberlik hizmetlerimizle öğrencinin kişisel gelişim, kariyer ve eğitime dair her konuda öğrencinin yanında olacaktır. Danışman Öğretmenle birlikte öğrenciler, başarılarını arttıracak çalışmalar yapacaktır. Amacımız; sadece öğrenciler değil, velilere yönelik bilgilendirici seminerler düzenleyerek, velilerin içinden çıkamadığı konularda bilgilenmelerini sağlayarak çocuklarına yardımcı olmaları sağlanacaktır. Böylece veli, öğrencinin eğitiminden kopuk durmayacak, aksine eğitimin içinde ve eğitimin bir parçası olacaktır. Okuldaki rehberlik kadar evde velilerin öğrenciye olan tutumu, yaklaşımı da çok önemlidir. Görüldüğü gibi eğitim sadece okuldan ibaret değildir. Bizim kadar aile desteği de önemlidir, belki bazı konularda okuldan daha önemlidir. Dolaysıyla biz bunu önemsiyoruz ve bu eksikliği dönem içinde velilerimizle kapatmayı hedefliyoruz' dedi.
Okulları ile ilgili açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dilek Çiftçi eğitimin bir vicdan meselesi olduğunun altını çizdi.