İshak POLAT / Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi Belediye Şeref salonunda yaptığı açıklamada 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılının öğrencilere ve velilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek; Yarın ( Çarşamba günü) Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'u ağırlayacağız. Bunun yanı sıra bilindiği üzere Tarihi Kentler Birliği Başkanlığını yürütmekteyiz. 460 Belediyemizin katılım göstereceği Şanlıurfa Buluşması, Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı ve Şanlıurfa gezisi Cuma günü ilimizde başlayacak. Tarihi ve kültürel değerler açısından çok önemli bir mirasa sahip Şanlıurfa'da misafirlerimizi ağırlamak bizim için onurdur, büyük mutluluktur. İnşallah bu programda Şanlıurfa'nın tüm tarihi ve kültürel değerlerini layığı ile tanıtmayı düşünüyoruz' diyerek Cuma günü başlayacak olan ve üç gün sürecek olan Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşması programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılacağını ve 460 Belediyeden şimdiye kadar 370 Belediyenin kayıt yaptırdığını belirten Nihat Çiftçi Cuma gününe kadar tüm belediyelerin katılmasını beklediklerini dile getirdi.

İkinci İsot Festivali hazırlıkları devam ediyor
Şanlıurfa'nın marka lezzeti olan isot'un tanıtımı için bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İsot Festivalinin geçtiğimiz Pazar günü tarlada hasat ile başladığını belirten Nihat çiftçi 29 Eylül 2018 tarihinde Hülya Koçyiğit'in katılımı ile tarladan sofraya gelişi kısmının programının gerçekleştirileceğini belirtti.
Çiftçi; 5 Ekim 2018 tarihinde ise Prof. Dr. Canan Karatay ve İlyas Yalçıntaş, Kıraç, Sevcan Orhan gibi sanatçıların katılımı ile gibi diğer programların başlayacağını dile getirerek; ' Bu festivale tüm vatandaşımızın ve esnafımızın katılımı bizim için çok önemlidir. Kurum olarak Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUTSO, ŞTB, THY kurumlar katılım göstermiştir. İnşallah önümüzdeki günlerde daha büyük katılımlar bekliyoruz' dedi.

Öğrenci Servisleri UKOME'nin fiyat tarifesinin dışına çıkamaz
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sorulan bir soru üzerine isot üreticilerine yer tahsisi gerçekleştirdiklerini belirterek; Bizim tüm amacımız çiftçilerimizi, isot üreticilerimizi örgütleyerek bu sektörü kurumsallaştırmaktır. İnşallah tohumdan kurutmaya, üretimden satışa kadar isot üreticilerine desteğimiz sürecek ve markalaşacaktır' dedi
Öğrenci servisleri ile vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sorulan soruları da cevaplandıran Nihat Çiftçi; ' Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde hem Servis firmalarının giderlerini hem de vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir şekilde UKOME tarafından bir fiyat tarifesi belirlendi. Hiçbir firma bu fiyat tarifesinin üstünde vatandaşı mağdur edecek şekilde taşıma fiyatlarına zam yapamaz. Bu şikayetler ile ilgili vatandaşlarımız bize şikayette bulundukları gerekeni yapacağımız gibi ayrıca denetlemelerde de bulunacağız' diyerek konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.