Ayser Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tasarruf konulu lansman toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tasarrufu yatırıma dönüştürdüklerini dile getirdi.

Göreve geldiğinden bu tarafa iki yılını dolduran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül düzenlenen tasarruf konulu ' 24 Ayda Tasarrufu Yatırıma Dönüştürdük' lansman toplantısında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile Müdürlerin katıldığı toplantıda iki yıl boyunca yaptıkları icraatlar konusunda bir sunum gerçekleştiren Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı konuşmada ulaşımdan fen işlerine, ŞUSKİ yatırımlarından Kültür çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı konuşmada; bizlere emanet edilen bu göreve geldiğimizden bu tarafa ulaşımdan turizme ŞUSKİ yatırımlarından bir çok alana kadar tasarrufu ön planda tuttuk. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek adına başka belediyelere de örnek olan çalışmalara imza attık ve bu çalışmalarımızda önemli miktarlarda tasarruf sağladık' diyerek tasarruf edilen miktarlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sunumun ve açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borçlarının şu an 465 Milyon TL civarında olduğunu belirterek; Bilindiği üzere göreve geldiğimizi zaman ŞUSKİ'nin enerji borcu dolayısı ile elektrik kesintisi ile karşılaşmıştık. Aldığımız tedbirler ile hem bu borçlarımızı kapattık hem de kalan kısımlarında yapılandırmadan faydalanarak bu borçlarımızı uzun vadeye yaydık' dedi.

Trambüs, 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş Yıldönümü gibi etkinlikleri gibi konulara da değinen Zeynel Abidin Beyazgül önümüzdeki süreçte yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.