AA / Telafer kentinin havadan ve karadan bombalanması üzerine yaklaşık 500 kişilik Türkmen, Suriye üzerinden kaçarak Türkiye sınırına geldi.
Suriye sınırından yetkililerce alınan Türkmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından araçlarla Akçakale Spor Salonu'na götürüldü.
Burada bir süre misafir edilen Iraklı Türkmenler'e Kaymakam Eyüp Fırat'ın talimatıyla yemek, battaniye ve elektrikli ısıtıcı dağıtıldı.
Iraklı Türkmenlerin, gerekli işlemelerin ardından bir kısmının akrabalarının yanına, diğerlerinin ise Osmaniye ve öteki çadır kentlere gönderildiği öğrenildi.
Iraklı Hüseyin Ali, Telafer'in bombalanması üzerine yakınlarıyla önce Musul'a daha sonra da Suriye'ye kaçtıklarını söyledi.
Rakka'da 3 gün kaldıktan sonra kendi imkanlarıyla Türkiye sınırına geldiklerini ifade eden Ali, "Çok zor şartlarda aç ve susuz bir şekilde uzun bir yolculuğun ardından Rakka üzerinden Türkiye sınırına geldik. Burada Türk yetkililer bizi alarak misafir etti ve ihtiyaçlarımızı karşıladı. Hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.