Seyfullah Polat

Basın mensupları ile bir araya gelen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesinin 5 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

2014 Yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Haliliye Belediye Başkanı seçilen Fevzi Demirkol 1 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Haliliye Belediyesinin 5 yıllık faaliyetlerini anlattı.

İlklerin Belediyesi olacağız dedik ve ilklerin belediyesi olduk

Haliliye Belediyesi tarafından yapılan Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Kültür Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Fevzi Demirkol 5 yıl boyunca hayata geçirdikleri projeleri anlatan slayt gösterimimin ardından yaptığı konuşmada; 2014 yılında yüzde 72 gibi çok büyük bir oranı ile halkımızın teveccühünü kazanarak seçildik. Seçildikten sonra parti, mahalle ayrımı yapmaksızın her vatandaşımıza hizmet götürmek için çalışmaya başladık. Halkımıza hizmet için ne gerekiyorsa hemen hemen hepsini gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye gayret ettik, çalıştık. Dürüst, adil, şeffaf, katılımcı bir anlayışla belediye hizmetlerini yürüttük. .Vatandaşlarımızın bize gösterdiği teveccühe layık olmaya çalıştık ve bize gösterilen bu teveccühten dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 31 Mart gece saat 12'ye kadar bize emanet edilmiş görevi, ilk gün ki aşkla ilk gün ki heyecanla, ilk gün ki halkımıza hizmet ve gayretimizle devam ettiriyoruz. Çalışırken hep adil olacağımızı ifade etmiştik. Ve bu adaletimiz tüm hizmetimize yansımıştır. Kırsal mahallelerimizde çok amaçlı kültürel işler yaptık ama o kırsal mahallemizde kimlerin yaşadığı hiç dikkate alınmadan sadece adalet ölçüsünde çalıştık, nüfusu baz aldık. Hizmette ayrım yapmadık' diyerek 5 yıl içerisinde sıfırdan kurulan bir belediye olarak gençlere, yaşlılara, engellilere yönelik yapılan çalışmaları ve altyapı, park bahçe, kültür ve sosyal etkinleri anlattı.

Belediye binasından daha çok hizmet binalarını önemsedik

Fevzi Demirkol yapımı devam eden Darül Vefa, yapımı biten Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Kültür Merkezi, Yarı olimpik Yüzme Havuzu, Muhtar Evleri ve kültür Evlerini örnek vererek; Haliliye Belediyesi olarak Belediye Hizmet binasından ziyade vatandaşlarımızın kullanımına yönelik hizmet binalarına öncelik verdik. Bu hizmet binalarımız binlerce metrekarelik alanlardan oluşuyor ve Haliliye'deki vatandaşlarımız için bu hizmet binalarının daha önemli olduğunu düşünüyoruz' diyerek vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini dile getirdi.

Belediyemizin borcu yok, parası var. Aday olmamam benim için de sürpriz oldu

Sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesinin borcu bulunmadığını belirterek; Bilakis belediyemizin parası var. Bu aya ait mahsuplaşmalar yapılmadığı için şu an kesin bir rakam veremiyorum ama borçsuz bir belediye devrediyoruz' dedi. AK Parti tarafından tekrar aday gösterilmediği ve başka partilerden teklif alıp almadığı yönünde soruya da cevap veren Demirkol; Aday olmamam benim için sürpriz oldu. Karar genel merkezimizin ama tercih yereldeki siyasilerimizin. Bir yönetim anlayışı, bir üslup farkı olarak yorumluyorum. Kamu oyunda da beklenmeyen bir sonuçtu. Kamuoyunun bize desteği, güveni tekrar aday gösterilmemiz yönünde idi. Başka teklifler hususunda ise ; Daha sonrasında bize çeşitli partilerden teklif geldi. Ben teklifler için teşekkür ettim. Teklifler telefonla geldi, kabul etmedim. Çünkü bizim bir duruşumuz var. Bundan sonra da dava arkadaşlarımız ile yol yürüyeceğiz' diyerek geçmişte olduğu gibi bundan sonra halkın arasında dik bir şekilde dolaşacağını dile getirdi.

Yaklaşık iki saat süren basın toplantısının ardından Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Kültür Merkezini basın mensuplarına gezdiren Fevzi Demirkol 5 yıl boyunca yaptıkları olumlu eleştiri ve haberler ile Haliliye Belediyesinin çalışmalarına katkıda bulunan gazetecilere teşekkür etti.