Hacer Aşit

İnfaz ve Koruma Memuru Mahmut Nebi Kaya özellikle memleket sevgisini işlediği şiirlerinden oluşan şiirlerini ' Alya' isimli kitabında okuyucuların beğenisine sundu.

İnfaz ve Koruma Memuru olarak Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Mahmut Nebi Kaya uzun zamandan beri yazdığı şiirleri ilk şiir kitabı ' Alya' adlı kitabında yayınlayarak şiir severlerin beğenisine sundu. Kuytu Yayınları tarafından yayınlanan ilk şiir kitabı hakkında gazetemize açıklamada bulunan Mahmut Nebi Kaya lise yıllarından bu tarafa şiir yazdığını belirterek; 2003 yılında lise ikinci sınıfta sınıfta şiir okumam ile başlayan şiir serüvenim uzun yıllar şiir okuma ve yazma ile geçti. ' Karalama Süreci' olarak adlandırdığım bu süreç içerisinde şiire olan ilgim, alakam daha arttı ve bu süreç beni daha da olgunlaştırdı diyebilirim. 2017 yılında şiire daha çok eğildim ve kendi üslubumu oluşturdum diyebilirim ve daha sonra da kaleme aldığım şiirlerimi ' Alya' adlı kitabımızda toplayarak yayınlama fırsatı buldum' dedi.

Kitabına gelen tepkilerin kendisini ikinci bir kitap için şimdiden motive ettiğini belirten Mahmut Nebi Kaya şiirin bir yaşam tarzı olduğunu belirterek insanların şiire olan ilgisinin de kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.

ŞEHİR EDEBİYATI / BİRECİK

Şehrin ortasından geçen Fırat,

dokunmuş sanki bu şehrin kalbine.

Görünce bu sehri:

Kendinden geçersin; ürperirsin birden bire.

Yamaca kurulmuş bu şehir,

Can havliyle dağa koşan bir tavşan gibi

ayakları bedeninden fazla uzamış.

Nehre geçit veren köprü,

Sanki bu şehre bir ihtişam katmış.

Akar Fırat, yüzyıllar boyu

Tarihe ahbaplık eden bu şehirde.

Uğramıştır nice kadim kentlere,

Gelir sevgilisini de bulur sedirde.

Fırat,

Salına salına da olsa

Uğramıştır güzergahtaki bütün hanlara,

Basra Körfezine dökülmeden önce

Bir tas su vermiştir bütün canlara.

Adlı şiirini de gazetemiz için seslendiren Mahmut Nebi Kaya memleketi olan Birecik'in güzelliklerini de şiirlerinde anlatmaya devam edeceğinin altını çizdi.