İshak Polat

Haliliye Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da bulunan 136 Fenilketonüri ( PKU) hastasına yönelik haftada 3 defa olmak üzere düşük proteinli undan yapılan ekmek dağıtımına ücretsiz olarak başlandı.

Gazetemizin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Fenilketonüri ( PKU) hastalarının dramına Haliliye Belediyesi duyarsız kalmadı. Yaklaşık 1,400 Çölyak hastasına glütensiz undan ekmek üreterek ücretsiz olarak dağıtan Haliliye Belediyesi örnek bir belediyecilik hizmetine daha imza atarak PKU hastalarına yönelik düşük proteinli undan yapılmış ekmek dağıtımına ücretsiz olarak başladı.

Çiftçi; Bu hizmet Türkiye'de bir ilk. Haliliye Belediyesine çok teşekkür ediyoruz

Ekmek dağıtımı ile ilgili Haliliye Belediyesinin Sırrın Mahallesinde bulunan ekmek fırınında düzenlenen törene Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Şanlıurfa Fenilketonuri ( PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi, Dernek üyesi PKU'lu çocuklar ve aileleri katıldı. Törende konuşan Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi PKU hastalığının metebolik bir hastalık olduğunu ve bu hastalığın zeka geriliği ve fiziksel engele sebep olduğunu belirterek; Öncelikle PKU'lu hastaların ve ailelerinin taleplerine duyarlılık göstererek böylesi bir hizmeti sunan Haliliye Belerdiye Başkanı Fevzi Demirkol'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu hizmet Türkiye'de bir ilk. Çünkü Ankara, İstanbul, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti ücretli olarak veriyor. Ama Haliliye Belediyemiz, Çölyaklı hastalarımızda olduğu gibi PKU'lu hastalarımız içinde haftada üç defa ücretsi ekmek dağıtımına başladı. Bu duyarlı hizmetten dolayı Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol'a ve tüm emeği geçenlere hastalarımız, ailelerimiz ve Derneğimiz adına çok teşekkür ederim. Bizim en büyük sıkıntımız hem düşük proteinli ürünlerin fiyatları çok yüksek ve her yerde de bu ürünlere ulaşma zorluğudur. Bize bu ürünü temin ettikleri ve ücretsiz sundukları için çok teşekkür ediyoruz' diyerek hastalığın doğum sırasında bir damla damla topuk kanı ile teşhis edilebildiğini ve bu konuda ailelerin duyarı olmasını dile getirdi.

Demirkol; Dualarınız bize yeter

Daha sonra kürsüye gelen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol yaptığı konuşmada göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile çalıştıklarını belirterek; 2014 yılından bu tarafa ilklerin Belediyesi olacağız dedik ve düzenlediğimiz Halk Günü ile halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar, çözümler ürettik. Bu çalışmalar kapsamında doğum yapan annelerimize, bebeklerimize hediye setleri dağıttık. Bunun yanı sıra gençlerimize , yaşlılarımıza yönelik çalışmalar yürüttük ve yürütüyoruz. Bütün bunları yaparken engellilerimize yönelik çalışmalarımızı da sürdürdük ve sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye'de bir ilk olarak 1.400 Çölyaklı kardeşimize yönelik ücretsiz olarak glütensiz ekmek dağıtımında bulunmaya başladık ve bu hizmetimizde devam edecektir. İşte bu anlayıştan hareketle PKU'lu kardeşlerimizden düşük proteinli undan yapılmış ekmek talebi gelince hiç tereddüt etmeden gerekli adımı attık ve Şanlıurfa'da bulunan 136 kardeşimiz içinde ücretsiz ekmek üretimine ve dağıtımına başladık. Bizi duanın zamanı ve mekanı olmadığına inanıyoruz bizlere yapılacak bir hayır duası yeter' diyerek Haliliye Belediyesinin yapmış olduğu sosyal faaliyetelere değindi.

Doyasıya ekmek yiyebileceğiz. Darısı diğer ürünlere İnşallah

Törene katılan PKU hastaları çocuklar da Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a ve emeği geçenlere teşekkür ederek; Artık doyasıya ekmek yiyebileceğiz. Çünkü düşük proteinli una ulaşmak maalesef hem zor hem de pahalı. Eskiden ekmeği ücreti karşılığında Ankara, İstanbul'dan getirtiyorduk ve bununda bir çok maddi ve manevi zorluğu ile karşılaşıyorduk. Artık yanı başımızda ulaşabileceğimiz bir fırınımız ve yiyebileceğimiz ekmeğimiz oldu. Darısı diğer ürünlere İnşallah' diyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Törenin ardından düşük proteinli undan ekmeklerini Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi'nin elinden alan PKU hastaları okul kantinlerinde de kendileri için özel ürün satılması konusunda taleplerini de dile getirdiler.