Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen 'Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi' kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 18 yaş ve üzeri vatandaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin bağlı olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selmani Doğan, aşıya olan talepten memnun olduklarını belirtti. Doğan, şu anda 18 yaş ve üzeri vatandaşların randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini hatırlattı.

'Maskelerden kurtulmak için aşıya öncelik veriyoruz'

Doğan, hafta sonu üniversiteye giriş sınavlarının yapılacağına işaret ederek, pazartesiden itibaren aşı yaptıracak 18 yaş ve üzeri vatandaşların sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.

Aşılama çalışmaları kapsamında AVM gibi dış mekanlarda da uygulama yaptıklarını dile getiren Doğan, mümkün olduğunca hızlı şekilde vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Doğan, 'Bakanlığın belirlemiş olduğu bir aşılama takvimi var ve bu takvim çerçevesinde çok yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Bir an önce bu maskelerden kurtulmak, normal sosyal yaşantımıza dönebilmek adına aşıya çok öncelik veriyoruz. Bu sebeple de bütün vatandaşlarımızı, olabildiğince en erken dönemde bağışıklıklarını, koruyuculuklarını sağlamaları açısından aşıya bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Ankara'da gençlerden Kovid-19'la mücadelede aşılama uygulamasına yoğun ilgi

Randevu alarak Ankara Şehir Hastanesine gelen 18 yaş üstü arasındakiler, bilgilendirme ve onam formunu imzalamasının ardından sağlık görevlilerince yönlendirildiği alanlarda Kovid-19 aşısının birinci dozunu yaptırdı.

19 yaşındaki Ece Çelikkol, dün internet üzerinden randevu aldığını belirterek, 'Bence herkes aşı olmalı. Sonuçta tıp şu an bunu öneriyorsa güvenmemiz, mutlaka herkesin aşı olması ve korunmamız gerektiğini düşünüyorum.' dedi.

21 yaşındaki Aslı Cansu Bora, aşı randevu sisteminin açılmasının ardından başvuru yaptığını belirterek, 'Tabii ki aşının yan etkilerinden ben de korktum ama bunu aşmamız için hepimizin aşı olması gerekiyor. Bunun bilincinde bir vatandaş olarak hemen geldim.' diye konuştu.

22 yaşındaki Asilhan Kıran da 'Kovid-19'u atlatmıştım. 6 ay sonra aşı olabileceğim söyleniyordu. Aşı hakkı olunca randevumu aldım.' ifadesini kullandı.

Ankara Şehir Hastanesinde Kovid-19 aşı uygulaması için ayrılan 5 binadaki 130 odada hafta içi günlük 28 bin, hafta sonu ise günde yaklaşık 35 bin doz aşı yaptırılıyor.

Trakya'da 18 yaş üzerindekiler aşılanıyor

Trakya'da, Sağlık Bakanlığınca Kovid-19'la mücadele kapsamında 18 yaş üzerindekilerin aşılanmasına başlandı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan Ceren Kalkan, AA muhabirine, yaş sınırının 18'e inmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Randevu alarak hemen aşı olmaya geldiğini ifade eden Kalkan, salgının aşılama çalışmaları ile sona ereceğine inandığını kaydetti.

Tüm gençlerin aşı olması gerektiğini anlatan Kalkan, sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

Ayşegül Menekşe ise aşısını olarak kendisini daha güvende hissettiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar Edirne'de 341 bin 543 , Kırklareli'nde 289 bin 210, Tekirdağ'da 661 bin 768 doz aşı yapıldı. AA