Haber Merkezi / Kovit -19 (Koronavirüs) salgını sebebiyle evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlara, Ramazan ayının maneviyatını yaşatmak isteyen Karaköprü Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek özel olarak hazırlatılan bir araçla caddeleri gezip vatandaşlar için ilahi ziyafeti yaşattı.
Seyrantepe Mahallesinde Grup Miraç tarafından yaklaşık 2 saat gerçekleştirilen ilahi dinletisinde, müziğin sesini duyan Seyrantepeliler evlerinin pencere ve balkonlarına çıkarak ilahilere eşlik etti.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, günlerini evlerinde geçirmek durumunda kalan vatandaşlara moral olması amacıyla Ramazan etkinliğine başlattıklarını söyledi.
Başkan Baydilli şunları söyledi: 'Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk günden itibaren büyük bir titizlikle her türlü önlemi alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurduğumuz özel bir ekiple ilçemizde dezenfekte edilmeyen hiçbir yer bırakmadık. Bu çalışmalarımızı yürütürken vatandaşlarımıza moral vermek için Ramazan etkinliği düzenlemeye karar verdik. İlk programımızı Seyrantepe Mahallemizde gerçekleştirdik. Özel olarak bir araç hazırlattık. Aracımız Seyrantepe mahallesini gezerek vatandaşlarımıza ilahi dinletti. Çok güzel bir program oldu. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza moral verdiğini düşünüyorum. Evde kalan vatandaşlarımızı mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. '
Öte yandan aksi bir durum olmadığı taktirde 'Evde Müzikle Kal' aracının her gün bir mahallede vatandaşlara ilahi ve müzik ziyafeti vereceği bildirildi.