İLKHA/ Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik 'Ümmetin Geleceği Gençler' adlı program düzenlendi.
Programa Bozova Müftüsü Mustafa Turgut, Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aydemir, Okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.
Program İmam Hatip öğrencisi İsmail Bolgaz adlı öğrencinin Kur'an- Kerim tilaveti başlayıp, öğrencilerin okuduğu ilahiler ve 15 Temmuz konulu Arapça şiir okuması ile devam etti.
Programda konuşan Bozova Müftüsü Turgut, gençlerin ecdatlarının ilmi mirasına sahip çıkıp o mirası ümmet-i Muhammed'e ulaştırması için köprü görevi görmesi gerektiğini söyledi.
Turgut, 'Eğer derin bir ilme sahip olmak istiyorsanız miras ile başlayacaksınız. Şöyle düşünün, kaynaktan su geliyor, o su hangi topraktan geçerse o toprağın vitaminini alır. İşte Kur'an-ı Kerim'den ve sünnet-i seniyyeden fışkıran bir çağlayan var. Asırlar boyunca nice medeniyetlerin içerisinden akıp Gaznelilere, Büyük Selçuklulara, Selahaddin'i Eyyubilere, Endülüslere, Osmanlılara uğradı, vitaminler aldı ve bize ulaştırdı. Şu anda biz en son noktasındayız ve en verimli noktasındayız. Şimdi o çağlayanı inkar etmek suretiyle yepyeni bir miras ortaya koyacağımızı düşünüyorsak beyhude bir çaba sarf ederiz. Kıtaları yeniden keşfetmeye lüzum yok. Sadece her şey bizi bekliyor.' dedi.
Turgut, şunları söyledi: 'Esasından söz söylemeye hacet yok. Güneş yüzü görmemiş söz de fikir de cümle de yoktur. İslam aleminin yegane bir problemi var o da amel problemidir. Sadece, bildiğimizi tatbik etmiyoruz. Tarih bilmek her Müslüman'a farz-ı ayndır. Asrımızın uzmanlara değil aynı zamanda da irfanlara, ariflere ihtiyaç vardır. Ecdadımızın bin küsur yıldır oluşturduğu o hazine misali mirasımız, şu anda kütüphanelerde ümmet-i Muhammed ile buluşmayı bekliyor. Farklı yerlerde ecdadımızın oluşturduğu eserlere karşı ümmet-i Muhammed biganedir ve o eserlere karşı habersizdir. Siz gençlere düşen de o eserler ile ümmet-i Muhammed arasında köprü olmaktır.'
Program İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aydemir'in Bozova Müftüsü Mustafa Turgut'a verdiği plaket ile sona erdi.