İLKHA/ Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte otobüs firmalarında büyük bir yoğunluk yaşanırken aynı yoğunluk doğu illerindeki seyahat firmalarında yaşanmıyor. Yoğunluğun Batı illerinden Doğu illerine doğru yaşandığını belirten seyahat firmaları yetkilileri, umutlarını bayram sonrasına bıraktı.
Bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını söyleyen Hasan Baykuş, yolculuk yapacak vatandaşların 1 hafta öncesinden dönüş biletlerini ayarlamaları gerektiğini ifade etti.
Bayramdan sonra yaşanacak yoğunluktan dolayı yer kalmayacağını belirten Baykuş, 'Biz yoğunluğu bekliyorduk ama bayram yaklaştı ortada bir yoğunluk yok. Birkaç gün sonra yoğunluk başlıyor. Bayramdan sonra 1 haftaya kadar bu yoğunluk devam ediyor. Birde seçim var millet de seçimi bekliyor. Oyunu kullandıktan sonra yolculuğa çıkmayı tercih ediyorlar. O yüzden şu anda beklediğimiz yoğunluk yok. Vatandaşlarımızın yolculuk tarihleri kesinleştiği vakit, biletlerini ayarlasınlar. Çünkü birkaç gün öncesinden arıyorlar yoğunluk yaşandığı için yer kalmıyor. Bu da çoğu vatandaşımızın burada kalmasına sebep oluyor. Ondan dolayı vatandaşlarımıza tavsiyemiz dönüş biletlerini erken alsınlar.' dedi.
Çeşitli sebeplerle batı illerine gitmiş birçok insanın bayramdan dolayı memlekete dönüş yaptığını belirten firma yetkilisi Veysel Örgen, bundan dolayı da batı illerine giden yolcu sayısının çok az olduğunu söyledi.

'Vatandaşlarımız mağdur olmaması için ek seferler düzenleyeceğiz'
Yaşanacak yoğunluğa karşı ek seferler düzenleyeceklerini söyleyen Örgen, 'Şimdi bayram dönüşlerinde bir şey yok ama gelişlerde büyük bir farklılık var. Şu an gidişlerde herhangi bir sıkıntı yok. Bizim buraya gelen yolculardan ricamız Urfa'ya vardıkları gibi dönüş biletlerini alsınlar. Çünkü dönüşlerde bayramın 2. Gününden itibaren bayağı bir yoğunluk var. Bir sıkıntı olabilir. Biz de bu yoğunluğa karşı vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye ek seferler düzenleyeceğiz.' ifadelerini kullandı.
Yoğunluğun bayramdan sonra başlayacağını ifade eden Murat Kılıç, 'Bizim buralarda yoğunluk bayramdan sonra başlıyor. Bayramdan önce buradan gidişlerde iş olmuyor. Yoğunluk yok. Ama bayramdan sonra yoğunluk bekliyoruz. Şu an bayramdan sonraya dönüşler için hazırlıklar yapıldı ve yoğunluk başladı. Vatandaşlarımız açıkta kalmamaları ve korsan firmalara kalmamaları için şimdiden dönüş biletlerini almaları lazım. Çünkü gelişlerde maalesef yer bulamıyorlar.' dedi.
Bayramdan sonra daha çok yoğunluk olacağını ve bu yoğunluğun ay sonuna kadar süreceğini belirten firma yetkililerinden Fatih Altay ise bayram sonrasına tüm seferlerinin dolu olduğunu hatta halkın mağdur olmaması için ek sefer hazırlıklarını bile yaptıklarını ifade etti.
Bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını söyleyen Temirhan Ortaç, firmalar olarak yoğunluğu bayram sonrasında beklediklerini ifade ederek, yolculuk yapacak vatandaşların dönüş biletlerini erkenden ayarlamaları gerektiğini söyledi.