AA / Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal'ın düzenlediği 'Nehir Yolcuları' programı kapsamında Şanlıurfa'ya gelen ve aralarında ünlü Belçikalı şair ve yazarların bulunduğu bir grup, Haliliye Belediyesince organize edilen 'Göbeklitepe Okumaları' etkinliğine katıldı.
Dünyanın bilinen en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe Ören Yeri'nde gezi ve incelemelerde bulunan heyet, arkeolojik bulguları gözlemleyerek merak ettikleri sorulara rehberler aracılığıyla yanıt aldı. Konuklar, daha sonra Göbeklitepe'yle ilgili kaleme aldıkları şiir ve yazıları okudu.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Halfeti Kent Konseyi Başkanı Özdal, Göbeklitepe'nin uluslararası alandaki tanıtımına katkı sunmak amacıyla böyle bir çalışma yürüttüklerini, bu sayede ülke turizmine de destek verdiklerini ifade etti.
Söz konusu buluşmaları, her ay farklı ülkelerden edebiyat ve sanat insanlarının katılımıyla gerçekleştirdiklerini anımsatan Özdal, coğrafyanın tarihi ve kültürel zenginliklerini edebiyatçıların eserlerine konu etmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Nihat Özdal, kendilerine destek veren Halfeti ve Haliliye belediyelerine teşekkür etti.
Belçikalı şairlerden Michael Vandebril ise Göbeklitepe'nin muhteşem bir yer olduğunu belirterek tarihin başlangıç noktasında şiirler yazmanın ve Fırat Nehri'nde yolculuğa çıkmanın son derece ilham verici olduğunu kaydetti.