Seyfullah Polat

Üç gün önce Suruç ilçesinde saldırıya uğrayan Veteriner Hekim Mehmet Bulut ve yanındaki çalışanına yönelik saldırı eylemini kınayan Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Abdullah Açıkgöz Veteriner Hekimlerin, Veteriner sağlık tekniker ve teknisyenlerinin de Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmasını talep etti.

Saha çalışmaları kapsamında dönem dönem şiddet gören Veteriner Hekimler, Veteriner Sağlık teknikerleri ve teknisyenleri sorunlarının gündeme gelmemesinden şikayet ederken meslektaşlarına yönelik şiddet eylemlerinin Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmasını talep etti.

Meslektaşlarımıza yönelik şiddet kamuoyuna yansımıyor

Daha önce mesleklerini icra ederken şiddete uğrayan bazıları kamuoyuna yansıyan ama bir çoğundan kimsenin haberdar olmadığı Veteriner Hekimleri ve Hayvan sağlığı çalışanları seslerini duyuramamaktan şikayetçi.

Üç gün önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Serbest Veteriner Hekim Mehmet Bulut ve çalışanı, Ürkütlü mahallesinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı üzerine bir bildiri yayınlayarak olayı kınayan Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Abdullah Açıkgöz; Suruç ilçesinde klinisyen olarak mesleğini icra eden Meslektaşımız Veteriner Hekim Mehmet BULUT, Şanlıurfa ili Suruç İlçesi Ürkütlü mahallesinde, iki gün önce tedavi ettiği hayvanın kontrolünü yapmak ve ücretini almak için gittiği işletmede hayvan sahibinin silahlı saldırısına uğramış olup; Meslektaşımız Veteriner Hekim Mehmet BULUT kendini bu saldırıdan aracın altına girerek yara almadan kurtulmuştur. Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Veteriner Hekimlere ve

yardımcı sağlık personeline karşı yapılan bu ve benzeri saldırılar gerekli yasal düzenlemeler ve tedbirler alınmadığı müddetçe devam edecektir. Hayvan ve insan sağlığı hizmeti yürüten, Kar-kış, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden, bütün olumsuz şartlara rağmen görevini yerine getirmeye çalışan hayvan sağlığı çalışanları, her türlü bulaşıcı hastalıklarla iç içe görev yapma gayretinde iken, diğer yandan da bu türlü ahlaksız saldırılara ve hakaretlere maruz kalarak ölümle burun buruna gelmektedir. Meslektaşımıza menfur saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında hukuki süreç başlatılmış olup; Şanlıurfa Veteriner Hekimleri Odası olarak bu sürecin takipçisi ve tarafıdır. Meslektaşımıza yapılan bu fiziki ve silahlı saldırının cezasız kalmayacağını, caydırıcılığı yüksek bir ceza ile cezalandırılmasını umut ediyor ve yetkililerden bekliyoruz' dedi.

Sağlıkta şiddet yasasına Veteriner hekimlerin alınmaması bizi derinden üzmüştür

Abdullah Açıkgöz bildiride devamla; 'Korona salgını süresinde bile halk sağlığı ve hayvan sağlığı için yoğun çaba sarf eden Veteriner Hekimler, sağlık çalışanı olduğu halde sağlıkta şiddet yasasında kapsam dışında bırakılmıştır. Bu durum biz Veteriner Hekimleri derinden üzmüştür. Daha ne kadar Veteriner Hekim Meslektaşımız bu şiddete maruz kalacak' diyerek Veteriner Hekimler ve hayvan sağlığı yardımcı personeline yönelik şiddet eylemlerinin Sağlıkta Şiddet Yasası altında hukuki işlem görmesi için gerekli çabayı göstereceklerini dile getirdi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği'nden de Sağlıkta Şiddet Yasası talebi

Türkiye'deki Veteriner Hekimleri Odalarının çatı örgütü olan Türk Veteriner Hekimler Birliği de Suruç'taki meslektaşlarına yönelik şiddet olayını kınayarak sosyal medya hesaplarında; Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde serbest veteriner hekim olarak mesleğini icra eden meslektaşımız Mehmet Bulut ve çalışanı, Ürkütlü mahallesinde silahlı saldırıya uğramıştır.

Kendilerine geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz!

Yetkililerden, veteriner hekimlerin ve veteriner sağlık teknisyenleri/ teknikerlerinin acilen #SağlıktaŞiddetYasası kapsamına alınması talebimizi yineliyoruz Kendilerine geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz' ifadelerine yer verdi.