Yüksel POLAT / Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Unkur ve Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Mehmet Nimetoğlu, Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ı ziyaret etti.
Ziyarette Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Abacı, Ferhat Özer, Şahban Kılıç, İshak Polat, Orhan Kaya hazır bulundu.

Belediyecilik halkın derdiyle dertlenmeyi gerektirir
Ziyaret kapsamında Karaköprü Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi görevde bulundukları 7 yıl boyunca vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmek için mesai mevhumu tanımadan çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi;" Belediyecilik vatandaşın derdiyle dertlenmeyi gerektirir. Bizde bu düsturla Karaköprü Belediyesi olarak hizmetlisinden Belediye Başkanına kadar daha yaşanabilir bir Karaköprü için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.
Yerel basının önemine de değinen Çiftçi Karaköprü Belediyesi olarak özellikle yerel medyanın yapıcı öneri ve eleştirilerine büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyerek " Bir şehrin gelişmesinde kurum ve kuruluşların yanı sıra medyanın da katkısı göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Bu manada bizde yerel medyayı önemsiyoruz ve yerel medyanın desteklenmesi konusunda gereken her türlü desteği vermeye hazırız" dedi

Gazetecilik sorumluluk gerektirir
Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasına medyanın demokrasilerde 4. Kuvvet olduğunu, kamu adına denetleme görevini yerine getirdiğini belirterek yerel medyanın sorunları hakkında Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'ye bilgi verdi. Şanlıurfa'da 28 olan gazete sayısının yapılan zahmetli çalışmalar neticesinde 8'e indiğini belirten Polat " Yerel medyanın daha kaliteli haberlere imza atması, gazetecilik mesleğinin hak ettiği saygıyı görmesi için atılan bu adımlar yerel gazetelerin biraz da olsa toparlanmasına imkan tanısa da hala istediğimiz noktaya gelmiş değiliz. Sorumsuz, tehdit ve şantaja dayalı gazetecilik anlayışı ile hareket eden, hiçbir kanuni ve etik kurala tabi olmayan bazı insanlar gazetecilik mesleğine büyük zararlar vermektedir. Maalesef bu tür gazeteciler (!) bazı kesimler tarafından desteklenmekte, el üstünde tutulmakta olup gerçek gazeteciler göz ardı edilmektedir" diyerek kurum ve kuruluş yöneticilerinin yanı sıra toplumun bu tür gazetecilere (!) taviz vermemesinin altını çizdi.
Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, basın emekçisi çalıştıran, vergi ödeyen, Valilik, Basın Savcılığı, Basın İlan Kurumu, Başbakanlık Basın Enformasyon Kurumu gibi kurumlar nezdinde yargıya, Basın Meslek Etiği ile gazetecilik mesleğine ve halka karşı sorumlu olan gazetelerin abone ve reklam ile desteklenmesinin önemine de değinerek özellikle Belediyelerin bu konuda desteğinin önemine vurgu yaptı.
Hiçbir kanuna ve sorumluluğa tabi olmayan bazı sözde internet haber sitelerinin ve gazetecilikle alakası olmayan şahısların gazetecilik mesleğine ve topluma verdiği zararın da konuşulduğu ziyaret toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. Ziyaret toplantısı çeşitli konularda görüş alışverişin ardından sona erdi.