Haber Merkezi / Bu dönemin son yazılılarından önce öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı da öğrencilerin sınavlara motivasyonu konuşuldu.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan toplantı Okul Müdürü Ali Tutluoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti: ' Haftaya başlayacak olan ikinci yazılılara öğrencilerimizi hazırlamamız gerekiyor; eğer öğrencimizin başarılı olmasını istiyorsak disiplinli bir şekilde çocuğumuzun derslere sarılması gerekiyor. Başarı veli, okul ve öğretmenin işbirliğiyle ortaya çıkan bir dönüttür onun için biz velilerimizi de okulun akademik başarı sürecine katkı sağlamasını bekliyoruz.' dedi.
Okul Rehber öğretmeni ve Psikolojik Danışman Osman Dağtekin: ' Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için öncelikle okulun kurallarına uymaları gerekiyor ve veli olarak onları takip etmemiz gerekiyor. Onlar eğer sabah çıktığında kılık kıyafetten tutun da kahvaltı yapıp yapmadıklarına kadar onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Eğer bir öğrencimiz kötü bir alışkanlık edinmişse demek veli çocuğuyla etkili bir iletişim kurmuyordur. Sigara içen bir öğrenciden önce veli sorumludur ve bunun vebali vardır onun için onlara zaman zaman sarılalım ve onlarla zaman geçirelim' dedi.
Rehber Öğretmen Gülsüm Eroğlu ise bu sene bu okula geldiğini ve öğrencilerle birebir iletişim kurduğunu ve bireysel destek verdiğini ifade etti.
Sosyal Bilimler Lisesi'nde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Okul Aile Birliği Başkanlığı yapan Mehmet Sait Cindoğlu'na yaptığı güzel çalışmalardan dolayı ve okula maddi ve manevi desteklerden dolayı da bir teşekkür plaketi sunuldu. Plaket takdimini Okul Aile Birliği Başkanı Derya Bebe yaptı.
Mehmet Sait Cindoğlu Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi olarak geçen yıl çok güzel etkinlikler ve çalışmalar yaptık. Bunlardan birkaçını sayarsak her Perşembe yapılan okur-yazar buluşmalarıyla 'Perşembe Söyleşileri' okulumuza değer kattı. Harran, Göbeklitepe, Müze ve Balıklıgöl gezilerimizi öğrencilerimiz tarihimizle kültürümüzle ve milli manevi değerlerimizle buluşturduk ve yıl sonu etkinliğimizle de geçen yılı taçlandırmış olduk onun için emeği geçen herkesi kutluyorum de ve plaket için de çok teşekkür etti.
Soru cevap şeklinde devam eden toplantı, velilerin öğretmenlerle görüşmesiyle devam etti.