Tuğba POLAT / 'Geleceğin Selçuk Bayraktarları Karaköprü'den çıkacak' sloganıyla Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde çalışmalara başlayan Karaköprü Belediyesi, 'Battani Teknofest Takımı' oluşturarak gençlerin İHA kullanımının yanı sıra İHA üretimi konusunda da eğitimler almasını sağlayacak.

URFALI GENÇLER İHA TASARLAMAYI ÖĞRNECEK
Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde projenin paydaşlarından Dronetürk Grubu Kurucusu Mustafa Kaçan ile bir araya gelen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, projenin detaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Şanlıurfa'da bir teknoloji hamlesi başlattıklarını aktaran Başkan Baydilli, 'Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezimizde İnsansız Hava Aracı (İHA) okulu kuruyoruz ve burada kuracağımız takımla Şanlıurfa'yı Teknofest'te temsil edip başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Dronetürk Grubu ile iş birliği içerisinde olup Şanlıurfa'daki gençlerimizin İHA kullanmaktan öte, üretim ve tasarım kabiliyeti kazanmalarını istiyoruz' diye konuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ 11 ŞUBAT
Bu tür yatırımlarla geleceğin Selçuk Bayraktarlarını Şanlıurfa'da yetiştirmek istediklerini dile getiren Baydilli, 'Son başvuru tarihi 11 Şubat olduğu için gençlerimiz elini çabuk tutsun. Projemiz gençlerimize şimdiden hayırlı olsun' diyerek Karaköprü Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla gençlerin yanında olduğunu vurguladı.