Haber Merkezi / Gençlik ve Spor bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'Bu toprakların çocuklarına bütün kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Gençlerimizin en iyi imkanlara sahip olması, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız, biz gençlerin bakanlığıyız; onların evi, yuvasıyız. Gençler ister, biz yaparız!' dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'ya yaklaşık 670 milyon liralık gençlik ve spor yatırımı yapacak.
Bakan Kasapoğlu, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilçe belediye başkanlarını kabul etti. Bakanlık merkez binada gerçekleşen görüşmede, Şanlıurfa'ya yapılacak gençlik ve spor yatırımlarını kapsayan protokol imzalandı.
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, dostluğun, cömertliğin, kardeşliğin şehri Şanlıurfa'yla gurur duyduklarını belirterek, 'Tarihin yazıldığı, ilk mabedin inşa edildiği, ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu, dünyanın gıpta baktığı bir şehir Şanlıurfa' dedi.
Şanlıurfa'ya hizmet etmenin, bu şehrin gençlerini en iyi imkanlarla buluşturmanın, diğer bütün şehirler ile olduğu gibi, kendileri için mukaddes bir görev, bir onurdur olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, Şanlıurfa'ya yeni yatırım müjdeleri olduğunu söyledi.

'Gençler ister, biz yaparız!'
Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin cesur, zeki, çalışkan, küresel meselelere vakıf, dünyaya adalet ve vicdan penceresinden bakan bir gençliği bulunduğunu vurgularken, şöyle konuştu:
'Bu toprakların çocuklarına bütün kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Gençlerimizin en iyi imkanlara sahip olması, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız, biz gençlerin bakanlığıyız; onların evi, yuvasıyız. Gençler ister, biz yaparız!'

'Tesisleşme hamlesinin dünyada bir eşi benzeri daha yok'
Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 sene önce AK Parti'nin temellerini atarken gençliğe yönelik çalışmaları, politikaların odak noktası olarak ele aldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Pek çok alanda fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitime, sosyal ve kültürel imkanlara ve özellikle spora erişimin sağlanması hususunda devrimler gerçekleştirdi. İşte tesisleşme devrimi bunun en somut örneklerinden biri. Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği tesisleşme hamlesinin dünyada bir eşi benzeri daha yok. Doğu batı, kuzey güney demeden ülkemizin dört bir yanını gençlik merkezleriyle, yurtlarla, genç ofislerle, kitap kahvelerle, stadyumlarla, yüzme havuzlarıyla, spor salonları, kortlar, kayak merkezleri ve mahalle tipi spor alanlarıyla donattık. Her bölgede, her şehirde, her ilçede imzamız var. Bu vizyonu sürdürmek ve üzerine daha da koyarak layıkıyla geleceğe taşımak en büyük gayemiz. Çünkü bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Hizmet siyasetidir. Biz sözümüzün arkasında dururuz, biz insanı önceleriz. Ne diyor Şeyh Edebali? 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın!' bizim prensibimiz bu.'

'Biz üretmekten başka yol bilmiyoruz'
Bakan Kasapoğlu, 20 sene önce Şanlıurfa'da sadece 2 yurt bulunduğunu, bugün bu sayıyı 6'ya yükselttiklerini, yatak kapasitesini de yüzde 350 artırdıklarına işaret ederek, Şanlıurfa merkezde inşa edecekleri bin kişi kapasiteli yeni yurdun da proje aşamasında olduğunu bildirdi.
20 sene önce sadece bir tane olan gençlik merkezi sayısını, 11'e çıkardıklarını, on binlerce gencin bu merkezlerde sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif anlamda olağanüstü çalışmalara imza attıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, 2002'de sadece 4 olan tesis sayısının ise 80'e çıktığını hatırlattı. Bakan Kasapoğlu, yatırım programına alınan ve aralarında Harran Gençlik Merkezi ve Bozova Gençlik Kampı'nın da bulunduğu 8 yeni tesisin de hızla tamamlandığını söyledi.
Bütün bu eserlerle beraber Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da gençlik hizmetlerinin büyüdüğünü, spor altyapısının kuvvetlendiğini, sporcu sayısının arttığını dile getiren Bakan Kasapoğlu, '2002 yılında şehrimizde 1.600'lerde olan lisanslı sporcu sayısı bugün 110 bine yaklaştı. Spor kulübü sayısı 51'den 170'e çıktı. Yeter mi? Elbette yetmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz üretmekten başka yol bilmiyoruz' diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:
'Şanlıurfa'dan yeni şampiyonlar yetişmesi için, yeni düşünce insanları, şairler, müteşebbisler çıkması için bugüne kadar çalıştığımızdan daha fazla çalışacağız. Tüm imkanları 85 milyonun hizmetine sunmak için elimizi taşın altından bir an olsun çekmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu devletimize kazandırdığı hızlı karar alma, güçlü işbirlikleri gerçekleştirme, koordinasyon ve kaynakların etkin kullanımı fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi sürdüreceğiz. Bugün imzalarını atacağımız yeni yatırımları da ortak akılla, ihtiyaçları, beklentileri, talepleri ve stratejileri esas alarak hazırladık. Şehrimizi ve ilçelerimizi, başta gençlerimiz olmak üzere, bütün vatandaşlarımız için sportif, sosyal ve kültürel anlamda daha da güçlendirmiş olacağız.'

'El birliğiyle Şanlıurfa'dan yeni şampiyonlar çıkaracağız'
Bakan Kasapoğlu, tesis yapmanın, altyapı inşa etmenin işin bir tarafı olduğunu, diğer tarafında ise 7 gün 24 saat açık olacak bu tesisleri yoğun bir şekilde kullanmanın bulunduğunu ifade ederek, 'Gençlik merkezlerimiz; eğitim faaliyetlerimizle, kültür- spor faaliyetlerimizle, gönüllü ve sosyal çalışmalarımızla gençlerimizin emrinde olacak.
Şanlıurfa'dan çıkarak, bilim ve insanlık için hizmet edecek şahsiyetler yetişmesi için gereken desteği vereceklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, 'Spor tesislerimiz, en modern imkanları gençlerimizle buluşturacak. El birliğiyle Şanlıurfa'dan yeni şampiyonlar, dünyanın pek çok yerinde şanlı bayrağımızı dalgalandıracak sporcular çıkaracağız. Sporun tabana yayılması ve her kesimden herkesin spora erişiminin sağlanması hususunu son derece önemsiyoruz' şeklinde konuştu.

'Hedef bu yıl Şanlıurfa'da 75 bin kişiye yüzme öğretmek'
Bakan Kasapoğlu, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesiyle milyonlarca gence yüzme öğrettiklerini hatırlatırken, 'Şanlıurfa'da 15 bin 393 gencimiz yüzme öğrenmiş. Bu sayı yetersiz. Bu sayıyı artırmamız lazım. 2022 yılı için 75 bin hedef koyduk' dedi.
İmzalanan protokol kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerine yaklaşık 670 milyon liralık gençlik ve spor yatırımı yapılacak. Yapılacak yatırımlar ise şöyle:
'1 adet 1500 seyircili spor salonu, 1 adet kadın spor ve sağlık merkezi, 2 adet çok amaçlı spor salonu, 1 adet okçuluk salonu, 1 adet hentbol salonu, 6 adet antrenman spor salonu, 8 adet spor salonu, 1 adet il tipi gençlik merkezi, 5 adet kütüphaneli gençlik merkezi, 2 adet salonlu gençlik merkezi, 6 adet tip gençlik merkezi, 4 adet mahalle tipi gençlik merkezi, 1 adet mini gençlik merkezi, 2 adet sentetik çim yüzeyli hokey sahası, 8 adet tip yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet su sporları tesisi, futbol sahası modernizasyonu, 6 adet kitap otağı, 188 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 3 adet tenis kortu, 32 adet basketbol-voleybol sahası, 250 adet basketbol potası, 19 adet spor tesisinin bakım ve onarımı, 100 adet bisiklet alımı.'