İLKHA/ Umut Kervanı tarafından hazırlanarak Mardin'den yola çıkan 'Suriye'ye Acil Yardım Tırı' ile yakacak odun ve kömürleri olmayan Rasulayn halkına 25 ton kömür dağıtımı yapıldı.
Yardıma ihtiyaç duyan Suriye kentlerinden Rasulayn'da, zor kış şartları altında yaşama tutunan mazlum halk, hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor.
Kışlık ihtiyacın giderilmesinin yanı sıra çocukları da unutmayan Umut Kervanı, dağıttığı hediyelerle çocukları da sevindirdi.
Şüphesiz savaş ortamından en çok etkilenenler çocuklardır. Suriyeli çocuklar, dünyadaki diğer akranları gibi sevinemiyor, geleceğe dair hayal kuramıyorlar. Götürdükleri yardım kalemleri arasında çocuklara da hediyeler dağıtan Umut Kervanı, minik ruhlara da dokunarak onları mutlu etti. Çocuklarını mutlu gören ebeveynler kısa süreli de olsa dert ve tasalarını unutup onlarla beraber bu mutluluğa ortak oldular.

'Allah'ın izniyle kardeşlerimizin emanetlerini kendi elimizle Rasulayn bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız'
Mardin'den hareket eden yardım tırı, Türkiye'de basın açıklaması yaptıktan sonra Rasulayn'a doğru yola çıktı. Basın açıklamasını okuyan Molla Fasih Memiş, Suriye'deki kardeşleri için yardım çağrısında bulunduklarını ve çağrıların sonuçsuz kalmadığını belirtti. Memiş, basın açıklamasında şunları söyledi:
'Umut Kervanı olarak muhtaçlara yönelik yaptığımız insani yardım faaliyetlerine bir yenisini ekliyoruz. Bu mübarek üç ayların başlangıcında kardeşlerimize az da olsa bir yardım ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz.
Bildiğiniz gibi hemen yanı başımızdaki Suriye'nin farklı bölgelerinde zorlu kış şartlarından dolayı kardeşlerimiz adeta hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Özellikle çadırlarda yaşayan idlib'li kardeşlerimizin hali içler acısı. Umut Kervanı olarak hem soğukla hem de açlıkla mücadele eden bu kardeşlerimizin haline bir nebze çare olmak için hayırseverlere çağrıda bulunmuştuk. Çağrılarımız yerini buldu ve duyarlı kardeşlerimizin katkılarıyla, çadırlarda yaşayan bu kardeşlerimiz için başlattığımız gıda ve giyim yardımlarımız sürüyor.
Diğer taraftan üye ve gönüllülerimizin İdlib'teki perişanlığın bir benzerinin Rasulayn bölgesinde yaşandığını birebir gidip görmesi üzerine Umut Kervan'ının İdlib bölgesine yönelik yardımları sürerken biz de Mardin Umut Kervanı olarak Rasulayn için duyarlılık ve farkındalık çalışmalarını başlattık. Hamdolsun hayırsever kardeşlerimiz bu duyarlılık ve farkındalık çalışmalarımıza olumlu yanıt verdiler. Kardeşlerimizin yaptığı bağışlarla bir tır kömür satın aldık. Dolayısıyla bugün kardeşlerimizin iyiliklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına yollara düştük. Allah'ın izniyle kardeşlerimizin emanetlerini kendi elimizle Rasulayn bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Onların mağduriyetini gidermek, en azından ısınmalarını sağlamak amacıyla bu kömür tırıyla onlara umut olacağız. Rabbimiz kabul etsin, bizim için cennet azığı kılsın inşallah.
Bu arada gerek İdlib'teki çadırlarda gerek Rasulayn bölgesindeki kardeşlerimize ulaştırmak amacıyla özellikle gıda olmak üzere her tür insani yardım faaliyetlerimiz devam edecek.
Yardım etmeye imkanı olan kardeşlerimiz ile yardıma muhtaç kardeşlerimiz arasında köprü olmaya devam edebilmek amacıyla herkesi bu konuda duyarlılığı canlı tutmaya davet ediyoruz.'


'25 tondan oluşan kömürü kendi ellerimizle Rasulayn'daki muhtaçlara ulaştırdık'
Basın açıklamasından sonra Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman'la yola çıkan yardım tırı, Rasulayn'da kömürlerin dağıtım yapıldığı yerde de açıklamalarda bulundu.
Hayırseverlerin yardımlarıyla 25 ton kömür aldıklarını belirten Akman, 'Kıymetli kardeşlerimiz, Umut Kervan'ının çalışmaları çerçevesinde bugün Mardin Umut Kervanı ve Kızıltepe Umut Kervanı olarak, insani dramın yaşandığı Suriye'nin Rasulayn kentindeyiz. Hayırsever kardeşlerimizin bizlere emanet ettiği bağışlarla 25 tondan oluşan bir tır kömür aldık. Kömür çuvallarını kendi ellerimizle Rasulayn'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak konusunda bir çalışmanın içerisindeyiz. Hamdolsun kardeşlerimizin emanetlerini yerine ulaştırdık. Katkılar oldukça da ulaştırmaya devam edeceğiz.'

'Üç aylarda bu çalışmanın içerisinde olmak bizleri ayrıca sevindirdi'
Akman sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu arada 3 ayların hürmetine ve Regaip Kandili münasebetiyle bu çalışmanın içerisinde yer almış olmamız bizlere ayrı bir saadet ve mutluluk veriyor. Allah'ın izniyle bu bağışları, hayırları, insani yardımları gerek katkı sunan hayırseverlerimize gerek bu işin mutfağında yorulan, buraya kadar gelen, dışarıdan destek veren üye ve gönüllülerimize Rabbim cennet mukabilinde kabul etsin.
'Hayırseverler bizlere ulaştırdıkça gerek İdlib'de gerekse diğer bölgelerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah'
Akman, 'Kıymetli kardeşlerimiz, Umut Kervanı insani yardım faaliyetleri gerek İdlib de gerek Suriye'nin diğer ihtiyaç içerisindeki bölgelerinde devam edecektir. Hayırseverlerimiz bizlere ulaştığı takdirde un, gıda, giyim, battaniye ve yakacak olarak bu yardımları mümkün mertebe ellerimizle buradaki mazlum halka kendimiz teslim edeceğiz. Rabbim katkılarınızı kabul etsin. Sizleri Rasulayn'dan Allah'ın selamıyla selamlıyoruz.' ifadelerini kullandı.