Haber Merkezi / Birecik Belediye Başkanı Av. Pınarbaşı, dünyanın en önemli akarsularından olan ve 2.800 kilometrelik toplam uzunluğunun 1263 kilometrelik bölümü Türkiye'den geçen Fırat Nehri'nin güzelliklerini ilçe halkının ayağına sermeye devam ediyor.
Başkan Pınarbaşı, 2009 yılında göreve geldiklerinde bataklıktan farksız olan Fırat Nehri kenarında başlattıkları Sahil Park Projesinin ilk etabında 5 kilometrelik sahil şeridi oluşturarak halka mesire alanı olarak hizmete açtıklarını, bu yeterli gelmeyince ikinci etabı hayata geçirdiklerini anımsatarak, 'Sahil park sadece Birecik halkımızın değil çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın da gözdesi olunca 3. etap ihtiyacı oluştu. Bu nedenle başlattığımız 3. Etap çalışmalarında sona doğru yaklaşıyoruz' müjdesini verdi.
Kafeler, eğlence alanları, yürüyüş parkurları, düğün salonu, spor alanları, balık tutma platformları, çocuklar için oyun grupları, oturma birimleri, iskele, saat kulesi, ışıklı su gösterisi, bisiklet yolu, yürüyüş parkuru, tören alanı, amfi ve kamelyalardan oluşan Sahil Park'ın 3. Etabında bunlardan da fazlasının olacağını belirten Başkan Pınarbaşı, şunları söyledi;
'3. Etabımızda bu tür yerlerin yanı sıra bir de spor salonu olacak. Voleyboldan, basketbola, futboldan tenise kadar birçok spor branşına hizmet edecek olan bu salonumuzun inşaatı tamamlandı. Bunun yanı sıra kır düğünlerinin yapılabileceği bir alan da oluşturuyoruz. Burası salonların alamayacağı kalabalıktaki düğünler ya da başka özel günlere de ev sahipliği yapacak. Halkımız Fırat Nehri'nin ve onun güzelliğini adeta taçlandıran tarihi Birecik Köprümüzün gölgesinde en güzel anılarını yaşayabilecekler.'
Bu etapla birlikte halka kazandırdıkları sahil şeridinin toplam uzunluğunun 10 kilometreyi bulacağını ifade eden Başkan Pınarbaşı, 'Tüm altyapı tamamlandı. Şuanda peyzaj mühendislerimiz ve mimarlarımızın çalışmaları devam ediyor. Bilindiği gibi birinci etabımız 5 kilometre uzunluğundaydı. İkinci etabımız 2,5 kilometre, üçüncü etabımız da buna yakın olacak' diye konuştu.
Sahil Park'ın 3. Etabında diğerlerinden farklı olarak bir de doğal havuz oluşturmayı planladıklarını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Başkan Av. M. Faruk Pınarbaşı, 'Burada yapacağımız yüzme havuzu konusundaki tek kaygımız Fırat'ın suyunun serin olması. Onun hesaplamasını yapacağız. Eğer o açıdan bir sıkıntı yaşayamayacağımıza karar verirsek Fırat'ın doğal suyu ile su sirkülasyonunun sağlanacağı havuzumuzu halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca bir de lunapark benzeri bir oyun alanı da oluşturmayı planlıyoruz ' diye konuştu.
Başkan Pınarbaşı, 3. Etapta yine diğerlerinden farklı olarak 12 adet civarında duba localar da bulunacağını, kendin pişir kendin ye tarzı ile vatandaşların bu localardan ücretsiz faydalanacaklarını ifade etti.
Başkan Pınarbaşı, şu anda özellikle hafta sonlarında Sahil Park'ta halkın yer bulmakta sorun yaşadığına tanık olduklarını belirterek, bu nedenle 3. Etapta halka açık piknik alanlarına daha fazla ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.