Haber Merkezi / Mahalli Meclis tarafından Türkiye ile eş zamanlı okulların tatil edildiği Telabyad ve Resulayn'da kamu kurumları, hastaneler ve okulların tümü dezenfekte edilmişti. Kamu kuruluşlarına dağıtılan manuel pompa ve dezenfektanlar ile salgına karşı tedbirlerinin sürekli hale getirildiği bölgede, halkı bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler de devam ediyor.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında temin edilen termal kameralar, Akçakale Gümrük Kapısına yerleştirildi. Sağlık personelinin görevlendirildiği kapıda daha önce el terminalleri ile yapılan ateş ölçümleri, termal kameraların kurulması ile daha seri hale getirildi.
Bölgede yaşayan halkın koronavirüsü salgınından korunması için hazırlanan bilgilendirme broşürleri de her iki ilçede dağıtılmaya başladı.
Salgın riskinin azaltılması maksadıyla alınan tedbirler kapsamında Telabyad ve Resulayn'a Suriye tarafından giriş çıkışlar da daha önceden tamamen kapatılmıştı.