AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Millet inanmıyor Sayın Kılıçdaroğlu, komik duruma düşüyorsun, yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bırak da bu yalanları, 18 maddelik değişikliği oku, oku. Allah akıl, fikir vermiş. Her gün sallıyor, her gün yeni bir şey. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın, hiç faydası yok. Bu millete dayatma sökmez, bu millete tehdit sökmez. Yalan yanlış söyleyerek milleti korkutamazsın." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, partisince Ömer Halisdemir Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Niğdeli tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlıklı ömürler dileyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, yüzyıl önce askerlerin Doğu cephesinde kahramanca mücadele ettiğini anımsattı.

O dönem askerlerin İstanbul'dan cepheye mühimmat taşımak için günlerce kara trenle yolculuk yaparak Niğde'nin Ulukışla ilçesine ulaştığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şu Ulukışla İstasyonu'nun dili olsa da o günleri anlatsa. O istasyon ne acılara, ne drama şahit oldu. Ulukışla'dan Erzurum'a ulaşım yok. Askerler haftalarca yaya yürüyor, Erzurum'a varıyor. Cepheye vardığında zaten savaşacak mecali de kalmıyor. Gazi Mustafa Kemal bu sıkıntıları çok iyi biliyordu. Onun için cumhuriyetin kuruluşunda sonra Kars'a kadar tren yolu yapılmasını emretti. Ancak bu seferberlik 10 yıl sürdü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra her şey kaldı. Yolunuz yoksa gücünüz olmaz. Yolunuz yoksa geleceğiniz olmaz. Yolunuz yoksa medeniyet kuramazsınız. İşte şimdi Niğde'den Adana'ya giden Ulukışla-Pozantı yolunu düşünün. O yolda nice canlar yok oldu, nice ocaklar yok oldu. Ama oraya öyle bir yol yaptık ki… Dağları deldik, viyadüklerle geçtik ve sizler için oraya otoyol yaptık."

"Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Yıldırım, AK Parti iktidarından önce 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu belirterek, "Bunun üzerine 20 bin kilometre yol yaptık. 15 senede 20 bin, 80 senede 6 bin. İşte AK Parti farkı bu, işte hizmet bu. Iğdır'dan Edirne'ye, Hakkari'den Muğla'ya kadar ülkemizi güvenli yollarla donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." ifadelerini kullandı. AA