Haber Merkezi / Açıldığı günden bu yana her ay farklı fuarlara ev sahipliği yapan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 11 Nisan Fuar Merkezi bu kez Ulusal Gıda İl İl Yöresel Ürünler Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. 71 şehirden 130 firmanın katılım gösterdiği fuarın açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Medya Trend Fuar ve Organizasyon Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

'HER AY ŞANLIURFA'DA BİR FUAR DÜZENLENECEK'
İnsan unsurunu destekleyen faaliyetler yaptıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi,'Ürünlerin tanınması, coğrafi işaret almış olan Anadolu'nun ürünlerini hep birlikte bu fuarda gezme imkanımız var. Fuarcılık bir kültür meselesidir. Şanlıurfa artık 2 buçuk milyon insanı ile bu güzel ortamda fuar hizmetinden yararlansın istedik. Fuarın çeşidine göre üretilen tüm imalatların, yeryüzünde olan tüm gelişmelerin bilim, kitap, yöresel ürünler ve tekstil fuarına kadar her ay Şanlıurfa'da bir fuar düzenlenecek. Bu şehrimizin ekonomisinin bir canlılık kazandıracağını bize net olarak gösteriyor. Şanlıurfa'ya bu fuarlar sebebiyle teşrif edecek tüm misafirlerimizin de ülkemizin ekonomisine katkı sunacak. Geçen ay düzenlemiş olduğumuz kitap fuarına 300 bin vatandaşımız ziyaret etti. Gelişmişlik sadece bina, köprü yapma ile bitmiyor. Gelişmişlik insan unsuru ile alakalıdır. İnsan unsurunu da destekleyen bu faaliyetlerdir. Faaliyetlerimizi de birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz' dedi.

'BU VATANA HİZMET ETTİĞİM İÇİN KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM'
Türkiye'de çok önemli zenginliklerin bulunduğunu söyleyen Başkan Çiftçi,'Projelerimiz çalışmalarımızın ürünüdür. Biz kendimizi yormasak, çalışmasak bu projeler gelmez. Şanlıurfa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da çok önem verdiği 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan etmesi ile birlikte aslında hepimizin omuzlarına çok önemli bir yük yüklemiş oldu. Şehrimizi doğru tanıtacak, ifade edecek ve gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacak, misafir edeceğiz. Şanlıurfa'nın kültürünü, sanatını, yaşamını, mutfağını her şekliyle doğru imajla tanıtma zorunluluğumuz var. Vatan,çalışarak üreterek memleketine güzel eserler bırakmaktır. Vatan halkını sevmek ve ne pahasına olursa olsun en güzel imkanları getirebilmektir. Vatandaş olarak hepimiz bu sorumluluk içerisindeyiz. Türkiye'miz 81 ili ile müthiş değerlere sahip. Gerek gıda gerekse coğrafi işaretler almış ürünler ve el sanatları anlamında 70 tane ilimizin stantları var. O illerin sanatını, uğraşını bizde öğrenmiş olacağız. Bu büyük bir zenginlik ve Türkiye'miz cennet bir vatan. Bu vatana hizmet ettiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Rabbim bu ülkeye zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Fuarımızın Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' diye konuştu.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, 'Dünyanın takip ettiği bir şehir konumuna gelmişiz. Bizde bu değerlerimizi, geçmişten bugüne ve bugünden yarına yüzyıllara taşıyacak ve sergileyecek çalışmaları hep birlikte yapıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederim' şeklinde konuştu.
Başkan Nihat Çiftçi'ye Şanlıurfa'ya kazandırdığı projeler için teşekkür eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da, 'Başkan Nihat Çiftçi'ye çok teşekkür ederiz böyle bir fuar alanını kazandırdığı için. Fuarlar bir bölgenin tanıtımı açısından önemli organizasyonlardır. Kültürel yönden bizim ilimizle hem gıda hem de el işi açısından ve çeşitli ürünler bakımından çok zengin bir şehiriz. Fuarların önemi de kültürel anlamda bu birikimi bütün iller olarak birbirimize tanıtmamız lazım.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
71 ilden 130 firma açmış oldukları stantlarda, her türlü yöresel gıda ürünleri ile el sanatları ve hediyelik eşya ürünlerini sergileniyor. Fuar 13 ocak tarihine kadar açık kalacak.