Haber Merkezi / Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ve meslek odaları temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, koronavirüs vakalarının hızlı artışına dikkat çekilerek, bayramda mesafeyi koruma, bayramlaşmanın telefonlarla yapılması çağrısı yapıldı.

Valilik makamında gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı M. Şefik Bakay, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüboğlu katıldı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Vali Erin, bugüne kadar istişare ve koordinasyon içerisinde Şanlıurfa'ya hizmet sunmak için gayret gösterdiklerini bugün yapılan toplantıda da bazı konuları istişare ederek değerlendirdiklerini, kurban bayramı öncesi alınacak tedbirleri istişare ettiklerini söyledi.

Vatandaşların kurban bayramını tebrik eden Vali Erin, toplantıda belli başlı konular hakkında istişarelerde bulunduklarını ve ana gündemin pandemi kapsamındaki alınacak tedbirler olduğunu belirterek, bu mücadelenin devam edeceğini ancak yeni dönemde kontrollü hayat kurallarının süreceğini söyledi.

Şanlıurfa'da kamu idaresinin, yerel yönetimler, milletvekilleri ve bakanlıklar ile sürekli irtibat içerisinde önlemler almaya devam ettiğini dile getiren Vali Erin, bundan sonra da etkili önlemler almaya ve takipçi olmaya devam edeceklerini iade etti. Salgın nedeniyle telaşa kapılmaya gerek olmadığını, hastane ve sağlık kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, kamu idaresinin kapasite ve imkanlarının çok kolay şekilde pandemi ile mücadeleye yeterli olduğunu hatırlatan Vali Erin, öngörülerinin dışında bir durumla karşı karşıya olmadıkları ifadesini yineledi.

Koronavirüs vaka sayılarının artmaya devam ettiğine de dikkat çeken Vali Erin, 'Hayatını kaybeden insanlarımızın sayısı artıyor. Kaybettiğimiz her bir can, bedelini ödeyemeyeceğimiz bir durumdur. Dolaysıyla tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Maske kullanımı, fiziki mesafeye dikkat, kalabalık yerlerde bulunmama ve temizliğe dikkat etmek, hepimizin yapabileceği, hiçbir devlet zoru olmadan alabileceğimiz tedbirlerdir. Bunlara en üst düzeyde dikkat etmemiz gerekiyor.' diye konuştu.

Bayram nedeniyle hareketin artacağını bildiklerini ancak vatandaşlara mümkün olduğunca hareketi azaltmaları tavsiyesinde bulunan Vali Erin, yeni dönemde kısıtlama gibi bir kararın olmadığını söyledi.

Bayram süresince, toplu bayram ziyaretleri, toplu bayram yemekleri, toplu eğlenceler gibi etkinliklerin yapılmaması yönünde İl Hıfzıssıha Kurulunun bazı kararlar aldığını kaydeden Vali Erin, 'Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Görüntülü telefonlarla bayramlaşmak mümkün. Yakınlarımızı, belli yaşın üstündeki sevdiğimiz insanları ve toplumun diğer bireylerini düşünerek, sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmek, telefonla seslerini duymak, görüntülü olarak onlarla görüşmek yapacağımız en iyi şey olacak.' diyerek, bayramda hareketliliğin minimum düzeye indirilmesini rica etti.

Binlerce Şanlıurfalıya İş İmkanı Sağlanacak

Toplantıda değerlendirilen bir diğer konu olan, Şanlıurfa'nın ekonomik kalkınması ve istihdam olanaklarının artırılması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Erin, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri ile de bu anlamda önemli kararlar aldıklarını, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilçe belediyeleri ve meslek odalarının katkılarıyla güzel kararlar aldıklarını ve bu kararları da bayram sonrası kamuoyu ile paylaşacakları müjdesini verdi.

Ekonominin gelişmesi ve istihdam olanaklarının artması için hazırladıkları projede Valilik olarak yer tahsisi yapacaklarını ve fabrika binalarının belediyeler ve meslek odalarının desteği ile yapılacağını, bu binalarda ayakkabıcılık ve tekstil başta olmak üzere faaliyete girecek tesislerde binlerce Şanlıurfalı'ya iş imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Benzer konularda birlikte karar almaya ve toplumun farklı kesimleriyle istişareler yapmaya devam edeceklerini belirten Vali Erin, 'Biz kamu idaresi olarak, yerel yönetimlerimizin, toplumun faydasına yapacağı tüm girişimlerde yanlarındayız. Kullanabileceğimiz tüm kamu gücünü, milletimizin refahı için sunmaya ve destek olmaya bundan sonra da devam edeceğiz.' dedi.

Önümüzdeki süreçte, Şanlıurfa için siyasi alanda hizmet eden milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla sık sık bir araya gelerek memleketin sorunlarını konuşmaya ve ortak çözümler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Vali Erin, tüm Şanlıurfalıların Kurban Bayramını tebrik ederek, toplantıya katılan belediye başkanları ve meslek kuruluşları başkanlarına teşekkür etti.

Beyazgül: Bayramda Gönüllerimiz Yakın, Sosyal Mesafemiz Biraz Uzak Olsun

Pandemi sürecinde bile Şanlıurfa'nın gündemindeki en önemli konulardan birinin ekonomi ve istihdam olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Vali Erin ile bir araya gelerek önemli konuları istişare ettiklerini ifade etti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle panik yerine tedbirin önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Beyazgül, 'Tedbirin devam etmesi gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen konusuna aşırı derecede dikkat etmemiz gerekiyor. Valiliğimiz öncülüğünde oluşturulan kurullarda bir takım kararlar alınıyor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize düşen görevler yerine getiriliyor.' dedi.

Koronavirüs pozitif vakalarda yaşanan artış karşısında bir takım tedbirlerin hayata geçirildiğini ve Kurban Bayramı münasebetiyle de bazı kararların alındığını hatırlatan Beyazgül, Kurban Bayramı ile yüksek riskli günlerin yaşanacağına dikkat çekerek, 'Bayramda gönüllerimiz yakın olsun, sosyal mesafemizi biraz uzak tutalım diyoruz.' diye konuştu.

Beyazgül, ekonomik yatırımlar için ortak kararlar aldıklarını ve Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçirilecek proje ile yatırım yapmak isteyenlere hazır binalar teslim edeceklerini, bundan önceki örneklerin başarılı olduğunu hatırlattı.

Şehirle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, yeni meydanlar ve daha fazla yeşil alan çalışmalarını yakında Şanlıurfalıların göreceğini ifade eden Beyazgül, 'Pandemi döneminden geçtik. Bu dönemde yapılması gereken tüm faaliyetleri yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde Şanlıurfa'nın çözülemeyecek sorunu yoktur. Konulara hakimiz, önümüzdeki dönemde birçok icraatımız ortaya çıkacak. Her kesimin ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah halkımızın gönlünde olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.' dedi.

Kurban Bayramına ilişkin büyükşehir ve ilçe belediyelerinin gerekli hazırlıklarını yaptığını, kesim yerlerinde başta temizlik olmak üzere tüm tedbirleri aldıklarını hatırlatan Beyazgül, tüm Şanlıurfalıların Kurban Bayramını tebrik etti.