Yüksel POLAT / Türkiye çapında öğrencilerin uzun zamanlar emek verdiği ve o okullara girmek için girdiği LGS sınavında en yüksek yüzdelik dilimlerine sahip olan Fen Liseleri verdikleri eğitim ve üniversitelere kazandırdıkları öğrenciler ile göz doldurmaya devam ediyor.
O okullardan olan ve Şanlıurfa'da her yaklaşık 65-70 bin öğrencinin girmek için yarıştığı, yüzdelik dilimi ile en yetenekli öğrencilerin girmeye hak kazanabildiği, verdiği eğitim ve üniversiteye kazandırdığı öğrenci sayısı ile 'Şampiyonların Okulu' olarak bilinen Şanlıurfa Fen Lisesi her yıl olduğu gibi bu yılda YKS sınavında üniversiteye kazandırdığı öğrencilerin sayısı ve kazandıkları bölümlerin niteliği ile haklı bir gurur taşıyor.
Bu yıl 73 mezun veren ve geçen sene kazandıkları bölümü beğenmeyip bu yıl tekrar sınava giren öğrencileri ile birlikte bu yıl Türkiye YKS ham puanı ile Şanlıurfa birincisi ve Türkiye 82.si başta olmak üzere 44 Tıp, 14 Diş Hekimliği, 6 Eczacılık, 15 Mühendislik, 1Hukuk, 1 Matematik ve 1'de Matematik olmak üzere 82 öğrencisini üniversiteye kazandıran Şanlıurfa Fen Lisesi öğretmenlerine ve yöneticilerine teşekkür eden veliler ; Bu mutluluğumuzun arkasında çocuklarımıza 4 yıl boyunca eğitim veren bir birinden değerli öğretmenlerimiz ve onlara bu imkanı sağlayan okul yöneticilerimiz vardır. Biliyoruz ki bu mutluluğu ve gururu en az onlarda bizim kadar duyuyorlar. Emeklerinden, özverilerinden dolayı pesine teşekkür ediyoruz' dediler.
İstedikleri bölümleri kazanan öğrenciler ise başarılarının arkasındaki en önemli etkenin öğretmenleri olduğunu belirterek; Bildikleri bütün bilgileri bizlere aktaran, sürekli olarak bizimle maddi ve manevi ilgilenen, pandemi sürecinden dolayı okullardaki eğitimin aksamasına rağmen evlerimizde bizleri arayan, eğitim desteği veren Şanlıurfa Fen Lisesi öğretmenlerine, Okul Müdürümüze , Müdür Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz' dediler.