Haber Merkezi / Çalışanların eğitim sırasında öğrendiklerini sahada uygulayıp uygulamadıkları, verilen teçhizatları kullanıp kullanmadıkları ise İSG uzmanları tarafından sahada kontrol ediliyor. Uygulamada aksaklık gören uzmanlar, personele zaman zaman sahada da eğitim vermekten geri kalmıyorlar.
Sorumluluk bölgesindeki diğer illerde olduğu gibi Dicle Elektrik Dağıtım'ın Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nde de İSG uzmanları, olası iş kazalarının önüne geçilebilmesi için günün her saati görevde olan saha çalışanlarını sık sık denetliyorlar. Uzmanlar, çalışanların gerçekleştirilen planlı eğitimlerde öğrendiklerini sahada uygulayıp uygulamadıkları ile kendilerine iş güvenliği için verilen malzemeleri eksiksiz kullanıp kullanmadıklarını kontrol ediyorlar.
HEM DENETİM HEM
EĞİTİM
Bu çerçevede son olarak Dicle Elektrik İSG uzmanları merkez ilçelerden Karaköprü'de bakım onarım çalışması yapan bir saha ekibini denetledi. Ekibi bir süre uzaktan izleyen denetim ekibinden İSG Uzmanı Mehmet Emin Corku, daha sonra çalışma alanına giderek, gördüğü hataları ekibe anlattık. Ardından da saha ekibinde görevli olanlara yüksekte çalışma ve topraklama donanım kullanımı ile ilgili toolbox eğitimi verdi. Çorku, çalışanlara yaptıkları işin hata kabul etmediğini hatırlatırken ise eğitimlerde öğrendiklerini hatasız uygulamaları ayrıca kendilerine iş güvenliği için verilen malzemeleri eksiksiz kullanmaları uyarısında bulundu.