Haber Merkezi / '0414 214 14 44 - Mülteci Danışma Hattı', Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü (ECHO) ile Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nun (PRM) da aralarında bulunduğu donörleri tarafından sağlanan finansal desteği, Şanlıurfa Valiliği'nin ise genel koordinasyonu ve Türkiye'nin en büyük dış kaynak sağlayıcı şirketlerinden olan CMC'nin altyapısı ile faaliyet gösteriyor.
Bu dev işbirliği ile Türkiye'de bulunan 3,5 milyon Suriyeli mültecinin, Şanlıurfa'da ikamet eden 477 binlik kısmına destek veriliyor. Şehir nüfusunun yüzde 24 gibi ciddi bir bölümünü oluşturan mültecilere sağlık, korunma, güvenlik, sosyal hizmetler ve istihdam konusunda danışmanlık hizmeti sunularak, kendilerini daha güvende hmeleri sağlanıyor.
Suriye Arapçası ile 14 saat kesintisiz destek
Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 19 personel,' 10 Suriyeli çağrı merkezi müşteri temsilcisinin yanı sıra 1 takım lideri ve 1 proje yöneticisi görev alıyor. Hafta içi 08.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veren CMC çağrı merkezinde, daha doğru iletişim kurulabilmesi adına Suriye Arapçası ile destek veriliyor.
Bu önemli projede CMC, çağrı merkezi altyapısının yanı sıra geliştirdiği görev uygulaması ve paydaşlar tarafından kullanılan iş akışı ile süreç değişikliklerini en hızlı şekilde devreye alabilecek şekilde hizmet gösteriyor. Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü ve Şanlıurfa Valiliğince yakından takip edilen projenin, saha yönetim faaliyetleri ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli tarafından sürdürülüyor.

CMC Turkey hakkında:
Türkiye'nin en büyük dış kaynak sağlayıcı şirketlerinden ve Mid Europa Partners yatırımlarından biri olan CMC Turkey, beş bini aşkın çalışanıyla İstanbul, Malatya, Şanlıurfa, Rize, Bayburt ve Van olmak üzere toplamda altı ayrı lokasyonda hizmet veriyor. Kendi sektöründe lider 100'ün üzerinde iş ortağına, çağrı merkezi, sosyal medya ve bulut bilişim hizmetleri sunan CMC Turkey, başta Tele-Satış, Tele-Pazarlama, Müşteri Hizmetleri, Tahsilat Yönetimi, Teknik Destek, Sosyal Medya olmak üzere, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler oluşturuyor. Bulut bilişimi Türkiye'de en yetkin kullanan teknoloji öncülerinden olan CMC Turkey, müşterilerinin her ihtiyacına çözüm odaklı yaklaşıyor.
Çok kanallı bir iletişim merkezi olarak, çağrı merkezi, sosyal medya, web (chat, mobil ve e-posta) kanallarını tek bir platformdan takip edebilen ve bütünleşik olarak yönetebilen CMC Turkey, uzman sosyal medya müşteri temsilcileri ile 7/24 monitoring ve itibar yönetimi hizmetini Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça başta olmak üzere birçok dilde sunuyor.