AA / Şanlıurfalı kulüp üyesi Ali Altay tarafından düzenlenen gezi kapsamında üyeler, Şanlıurfa'daki tarihi ve turistik mekanlarla müzeleri gezme imkanı buldu.
Kulüp üyesi Ali Altay yaptığı açıklamada, memleketi Şanlıurfa'yı arkadaşlarına tanıtmak için böyle bir gezi düzenlediğini belirterek, 'Arkadaşlarımın tamamı bölgeyi daha önce görmeyenlerden oluşuyor. Bazılarının Şanlıurfa ve bölge hakkında ön yargıları vardı. Bu ön yargılarını kırmak adına böyle bir organizasyon düzenledim. Bu sene bu kadar kişiyi getirebildim. İnşallah seneye bunu 30-40 kişiye çıkartmak istiyorum. Arkadaşlarımın gelmeden önceki fikirleri geldikten sonra çok değişti. Bundan dolayı çok mutlu oldum.' diye konuştu.
Emekli öğretmen Hasan Talan ise motosiklet tutkunu arkadaşlarıyla İstanbul'dan geldiklerini söyledi.
Şanlıurfa ve diğer bölge illeri hakkındaki görüşlerinin gelmeden önce olumsuz olduğunu ifade eden Talan, şöyle konuştu:
'Terör olayları korkusuyla biraz tedirgin olarak geldik ama Şanlıurfa gezisi bizdeki tüm intibayı değiştirdi. Güzel ve cana yakın insanlarla tanıştık. Gittiğimiz bir köyde vatandaşlar bize çay ve yemek ikram etti. Bunlar bizi çok şaşırttı, olacak gibi değil. Böyle bir şeyi İstanbul'da görmek mümkün değil. Buradan çok güzel anılarla ayrılacağız. Gittiğimiz yerlerde güzel Şanlıurfa'yı ve şirin insanlarını anlatacağız inşallah.'
Kentteki gezilerini tamamlayan motosiklet tutkunları, Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır'ı da gezecek.