Haber Merkezi / Yasak nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşların her türlü ihtiyacı için seferber olan Viranşehir Belediyesi'nin 0552 106 63 63) numaralı Çağrı Merkezi'ne gün içerisinde ulaşan çok sayıda yardım talebi anında değerlendirilirken, özellikle belediye bünyesinde ve Viranşehir kaymakamlığın ortaklaşa kurulan vefa ekipleri yaşlı vatandaşlar için teyakkuz durumuna geçti. Ekipler, alışveriş başta olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşların günlük birçok ihtiyacını karşılarken, uygulamadan duyulan memnuniyet ise en üst düzeye ulaştı. Yaşlı vatandaşlar, Viranşehir Belediyesi'nin kendileri için seferber olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederken, Başkan Salih Ekinci ise, söz konusu hizmetin kusursuz yürütülmesi için ilgili birimlere kesin talimat verdi.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 'Medeni diye geçinen çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşlı insanlar virüsle adeta baş başa bırakılırken, bizde ise yaşlı vatandaşlarımıza karşı hassasiyetin hem de en büyüğü gösteriliyor' diyerek, bu manada çok özel bir çalışma ortaya koyduklarını kaydetti. Viranşehir Belediyesi'nin (0552 106 63 63) numaralı Çağrı Merkezi'nin 65 yaş üstü vatandaşlar için tam kapasite çalıştığını anlatan Başkan ekinci, 'Vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçlarını bu çağrı merkezine rahatlıkla ulaştırabilirler. Ekiplerimiz, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın alışverişleri de dahil olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını anında gideriyor' diye konuştu.
Başkan Ekinci, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: 'Süreçte COVID-19'a karşı çok hassas bir eylem planı yürüttüğümüz doğrudur. Bu çalışmalar kapsamında yaşlı vatandaşlarımıza özel bir takım hizmet alternatifleri ortaya koyuyoruz. Tabi bu anlamda sıra dışı bir performans göstermemize de aslında gerek kalmıyor. Çünkü biz yaşlı vatandaşlarımıza yönelik olarak öncesinden beri birçok sosyal içeriğe sahip çeşitli hizmetleri zaten veriyorduk. Elimizde bu manada ihtiyaçlara dair en güncel verilere de sahibiz. Dolayısıyla bu veri altyapısından da istifade etmek suretiyle nerede ne kadar yaşlı vatandaşımız var ve onların ne tür ihtiyaçları bulunuyor, bunların hepsini biliyoruz. Bu manada çağrı merkezimiz üzerinden gerekli bilgi akışını sağlıyor ve yaşlı vatandaşlarımıza anında ulaşıyoruz. Çağrı merkezimizin 7/24 esasıyla hizmet vereceğinin ve yaşlı vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının anında giderileceğinin bilinmesini istiyoruz.'