Haber Merkezi /Toplumun her kesimine yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları ile dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, Hamarat Eller Çarşısının ardından bu kez restorasyon çalışmalarını tamamladığı Barutçu Hanı'nı da kadınlara tahsis etti. İl genelinde kadınlara yönelik hizmet veren 8 ayrı Kadın Destek Merkezinde 24 branşta 25 bine yakın kursiyer kadın tarafından yapılan ürünlerin tarihi yapı ile birleştirerek ürünlerinin pazarlanması kadınların aile ekonomisine katkıda bulunması Türkiye'de emsal niteliğinde gösteriliyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN KADINLARA DESTEK
Stantları gezerek kadınlarla sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa kadının ekonomi içerisinde yer almasını istiyoruz' dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlatan Başkan Nihat Çiftçi, 'Kadının olduğu yerde bereket vardır. Kadınlarımızın eğitim gördüğü kadın kültür merkezlerimizde güzel ürünler var; el sanatları, takı tasarım, sanat anlamında hepsi atölyelerde kadınlarımızın hamaratlı elleri ile şekil alıyor. Şanlıurfa kadınını ekonomi içerisinde yer alan, mikro kredi ile destekleyip daha sonra ise daha büyük destekler ile işletmelerine kavuşturuyoruz bizim asıl hedefimiz istihdam oluşturmaktır. Kadın ticari yaşam alanı içerisinde etkili ve faul hale getirebilmek. Şanlıurfa kadını becerikli, maharetli, çalışkan ve dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu desteği fazlası ile hak ediyor' şeklinde konuştu.
Öte yandan han gezisinde Başkan Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, kadın kursiyerlere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.