Haber Merkezi / Dil öğretimi alanında saygın hocaların yer aldığı program çalıştay, sunum ve örnek uygulamalar ile İngilizce öğretmenlerimize dil eğitimine yeni bakış açıları sundu. GAP Dil Atölyesi eğitici eğitimi Şanlıurfa'nın ilk İngilizce Öğretmen Eğitimi kampı olma özelliğini taşıyor.

Fedakar Öğretmenler Fark Oluşturuyor
Proje hakkında bilgi veren Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel büro personeli Ahmet KARYAĞDI şunları kaydetti: 'Projemizde GAP İdaresi Başkanlığı'ndan aldığımız fonla ilçemizdeki tüm okullara yönelik Nesibe Hatun Lisesinde bir 'Sanat ve Dil atölyesi' kurduk. Projede gönüllü görev alacak öğretmenlerimiz için hazırlanan ilimizin ilk dil kampı çalışmasıyla 'yalın eğitim modeline dayalı oyunlaştırma tabanlı bir eğitim programını dil atölyemizde hayata geçirmeyi' planlıyoruz. Katılımcı öğretmenlerin programın çok geç saatlere kadar sürmesine rağmen bu denli ilgili katılım göstermesi ve ders hocalarımızın eğitim verirken son ders zilini unutması çalışmanın dil eğitimine katkı sağlayacağına ilişkin inancımızı tam artırdı'

Daha 1 Aylık Bebekle Eğitime
Okul saatleri dışında gece saatlerine kadar süren program gönüllü öğretmenlerin katılımıyla verimli geçti. Daha bir ayını doldurmamış bebeğiyle tüm programa katılan İngilizce öğretmeni Hatice Coşkun ÇAM 'Bayan öğretmenler olarak okul, hayat ve ev işleri yoğunluğu derken kendi gelişimimize nitelikli vakit ayıramıyoruz, üniversite mezuniyetimden sonra Boğaziçi'nden Çukurova Üniversitesine kadar dil eğitiminde başarılı hocalarımın bulunduğu ve dil eğitiminde farklı bakış açıları sunan bir programı kaçıramazdım' şeklinde görüşlerini belirtti. Yeni doğmuş çocuğu ile kendi okuluna katkı sağlamaya devam eden öğretmenlerimiz oldukça başarı elbet gelecektir.

GAP Dil Kampı ve Atölyesi
Program kapsamında işlenen konular 'yalın metot, oyunlaştırma, dil eğitiminde teknolojik yaklaşımlar, konuşma bazlı dil öğretimi, 4C modeli' şeklinde olup 6 farklı üniversiteden Doç. Dr. Filiz Yalçın TILFARLIOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Nur YİĞİTOĞLU, Doç. Dr. Hasan BEDİR, Doç. Dr. Gülden İLİN, Dr. Öğr. Üyesi Seyit Ahmet ÇAPAN, Dr. Öğr. Üyesi, Fatma Şeyma DOĞAN'ın katılımlarıyla tamamlandı.