Seyfullah POLAT / Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatıyla sahaya inen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayaların kullanım alanı olan kaldırımların işgal edilmesinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor. İlçenin farklı noktalarında denetimlerine devam eden ekipler, işyerleri tarafından yapılan ihlalleri tespit ediyor.
Zabıta ekipleri, kaldırımlarda ürünlerini sergileyerek, yayaların kullanım alanını daraltan işletme sahiplerine uyarılarda bulunuyor. Kaldırımların yayaların ortak kullanım alanı olduğunu belirten ekipler, vatandaşların alışverişlerini daha iyi şartlarda yapabilmeleri için işletme sahiplerini kurallara uyulması hususunda uyarıyor.
Son denetimlerini Açıksu Caddesi ve ara sokaklarda gerçekleştiren ekipler, esnaf tarafından işgal edilen kaldırımdaki ürünlerin alınması için müdahalede bulundu. Vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin kaldırımda bulunmasına izin verilmeyeceğini belirten ekipler, söz konusu işgallerin Belediye mevzuatına aykırı olduğunu belirterek, kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade etti.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada işgallerin ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için denetimlerin devam edeceği ve vatandaşların taleplerini 4442263 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine aktarabilecekleri kaydedildi.