AA - Haber Merkezi / Memur-Sen'den Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, "Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz" denildi.
Memur-Sen ve 79 basın meslek kuruluşu Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.
Memur-Sen, Ankara'daki terör saldırısını 81 ilde eş zamanlı basın açıklamalarıyla kınadı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır. Milletimiz, devletle işbirliği içerisinde terörle mücadeleyi, özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak kararlı bir şekilde sürdürecektir."

BÖLGE BARO BAŞKANLARI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki baro başkanları, ortak basın açıklama yaparak, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Ardahan, Mardin,Muş, Siirt, Şırnak, Urfa ve Van baroları, 37 kişinin ölümüne, 15'i ağır 71 kişinin yaralanmasına neden olan Ankara saldırısıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük yapılan saldırının şiddetle kınandığı açıklamada, "Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceği, aksine yaşanan sorunları daha da derinleştirdiği açıkça ortada iken, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürmek ve böylece sivil yaşam alanları daraltmak olduğu açıktır. Yaşam hakkı savunmak insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğüdür. Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçe kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramaz" denildi.

MÜSİAD
MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan,13 Mart 2016 Pazar günü Ankara'da yaşanan elim olayla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Çalışkan açıklamasında;
MÜSİAD olarak, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye'ye boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
Milletimizin başı sağ olsun.

TÜMSİAD
Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu elim saldırıda, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Son aylarda, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günlerden geçiyoruz. Terör, demokratikleşen ve gelişen ülkemizin barış ve huzurunu hedef almaktadır. Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Bu güzel ülkemizin üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilemeliyiz.
Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz. Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepimizin başı sağ olsun.

ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI
Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı yayınladığı kınama mesajı ile saldırıya tepki gösterdi. 'Son günlerde ülkemizi kalbinden hedef alan terör saldırıları ile derin bir üzüntü ile sarsılıyoruz. Bu saldırıları şiddetle kınadığımızı ve lanetlediğimizi açıklıyoruz. Öncelikle Saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet yakınlarına sabırlar dilerken, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dileriz.'
Önceki akşam 37 kişinin hayatını kaybettiği 125 kişinin yaralandığı Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim kurulu üyeleri ve Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu tarafından şiddetle kınanarak lanetlendi.
Başkan Eyyüpoğlu; 'Bu saldırıların asıl hedefine ulaşmaması için birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadan en doğru cevabı vermeliyiz. Dün gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 37 canımız için Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Olayda yaralanan vatandaşlarımız için acil şifalar dileriz. Bizi derinden sarsan bu olay karşısında büyük üzüntü duyduk. Ülkemizin başı sağolsun. Ancak bu tür saldırılar ile asıl hedefin biriliğimiz ve berberliğimiz olduğunu unutulmamalıdır. Bu yüzden sağduyulu olup, biriliğimizi koruyarak en doğru cevabın verileceğine inanıyorum. Elbette ki bu olayın sorumlularının da adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Şundan da eminiz ki devletimizin yapacağı soruşturma sonunda sorumlular elbette ki adalet önünde hesap verecektir. Allah bizleri bu ve benzeri terör saldırıları ile karşılaşmaktan korusun. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını dilerim. ' dedi.

AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKANI ABDÜLHAKİM AYHAN
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla kınama mesajı yayımladı.
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan; Bu hain terör saldırısının ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bir girişim olduğunu belirten Başkan Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi.
"Son günlerde yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşanan terörist saldırılar ülkemizin her ferdini derinden etkilemiştir. Bu hain saldırılar son olarak dün akşam başkentimiz Ankara'yı bir kez daha hedef almıştır. Bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terörist odakları lanetliyoruz. Bu saldırıda hem birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin, hem de yüzden fazla vatandaşımızın yaralanmış olmasının üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Farklılıkların yüzlerce yıldır kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu vesile ile menfur saldırı dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza ise yüce Rabbimizden acil şifalar vermesini niyaz ediyorum." Dedi

ŞEHİT AİLELER DERNEK BAŞKANI MEHMET YAVUZ
Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Ankara'daki üçüncü terör saldırısını kınadı
Başkan Yavuz, yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi.
Terör saldırıları karşısında bütün ülkenin tek vücut olarak hareket etmesini gerektiğini vurgulayan Başkan Yavuz, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak güçlenmesinden rahatsız olan iç ve dış güçler, bu ortamı bozmak ve Türkiye'de iç çatışma ortamı yaratmak için harekete geçti. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Bu alçak saldırı, hangi hain odaklar tarafından düzenlenmiş olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır dedi.
Başkan Yavuz, ülkenin huzurunu bozmaya yönelik terör saldırıları karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya da çağırarak, sözlerini şöyle tamamladı:
Ankara'da hain terör örgütünün sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırı neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için acımız sonsuzdur. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu alçak saldırılar karşısında Türk milleti olarak kenetlenmeliyiz. Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıları lanetliyor, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, milletimize başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.

ŞUTSO
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir kınama mesajı yayımladı.
Ankara'da gerçekleşen terör saldırısına tepkiler sürerken bir tepki de ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin'den geldi. Başkan Ertekin, gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirdi. Başkan E. Sabri Ertekin, mesajında şunları kaydetti: "Ankara Kızılay Güvenpark'ta seyir halindeki bomba yüklü bir araçla düzenlenen terör saldırısıyla 34 kişinin hayatını kaybettiğini ve 125 kişinin yaralandığını derin bir teessürle öğrendik.Bu olay tüm Şanlıurfalılar gibi bizleri de derinden üzmüştür. Bu saldırının, ülkemizin huzuruna karşı yapılmış bir saldırı olduğu ortadadır.
Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik gerçekleştirilen hiçbir terör saldırısını tasvip etmiyor, bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı yürüttüğü mücadeleyi destekliyor,bu saldırıyı yapanların en kısa zamanda yakalanıp yargıya teslim edileceğine inanıyoruz.
Bu düşüncelerle gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz Milletimizin başı sağolsun" dedi.