Haber Merkezi / Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik tedarik eden Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, Şanlıurfa ve Mardin'de elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçilerin, yüzde 75 oranında indirim imkanı sağlayan dönüm bazlı kampanyadan yararlanmak için ellerini çabuk tutmaları gerektiği belirtildi.
Söz konusu iki ilde 2015 yılındaki tarımsal sulamadan doğan elektrik borcu bulunan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine Bakanlar Kurulu kararı ile bloke konulmuştu. Çiftçilerin, bu blokajı kaldırabilmeleri için ya elektrik borçlarını ödemeleri veya ödemek üzere enerji şirketine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

DÖNÜM BAZLI KAMPANYADA UYGULANACAK FİYATLAR
Tam bu dönemde Dicle Elektrik Dağıtım, çiftçiyi ciddi biçimde rahatlatacak bir kampanyayı hayata geçirdi. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin sadece yüzde 75 kadarını ödeme imkanı sağlayan dönüm bazlı kampanyayı hayat geçiren enerji şirketi, yöre çiftçisinden ektikleri bir dönüm buğday için 40, bir dönüm mısır için 90 ve bir dönüm pamuk için de 140 lira elektrik bedeli ödenmesini kararlaştırdı. Dönüm bazlı kampanya, elektrik gücü ile tarımsal sulama yapan çiftçiler tarafından da kabul gördü.

YÜZDE 75 İNDİRİMLİ ÖDEME İÇİN SON GÜN 25 AĞUSTOS
Dicle Elektrik Dağıtım, kampanyadan yararlanarak kullandıkları elektriğin bedelini yüzde 75 oranında daha az ödemek isteyen, bu arada da destekleme primlerine konulan blokenin kaldırılmasını sağlayacak olan çiftçiler için bir imkanı daha hayata geçirdi. Enerji şirketi, bu güne sona ermesi gereken kampanyanın süresini 25 Ağustos 2016 Perşembe gününe kadar uzattı.

25 AĞUSTOS'TAN SONRA NORMAL TARİFE UYGULANACAK
Bu tarihe kadar kampanyadan yararlanarak borcunu indirimli ödeyen çiftçinin blokesi de kaldırılacak. Ancak kampanyadan yararlanmayan ve borcunu ödemeyen çiftçiler, normal tarife üzerinden elektrik borçlarını ödemek durumunda kalacaklar.
Dicle Elektrik yetkilileri, 25 Ağustos'a kadar borcunu ödemek için başvuruda bulunmayan çiftçilerin kampanyadan yararlanamayacakların, dolayısıyla yüzde 75 oranındaki indirimden de faydalanamayacaklarını belirterek, çiftçileri sona ermeden bir an önce kampanyadan yararlanmaya çağırdılar