Seyfullah Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında gazeteciler ile bir araya geldi. Beyazgül, Şanlıurfalıları 11 Nisan etkinliklerine davet etti.

Son yıllarda bir dizi etkinlikler ve bu yıl 99. Yılı kutlanan 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinleri başlıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin takvimi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çok sayıda gazeteci ve yazarın katıldığı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

11 Nisan birlik ve beraberliğin zaferidir

11 Nisan'ın kıtlık ve yokluk içerisindeki bir halkın dayanışması sonucu tarih sayfalarına kahramanlık olarak geçen bir destan olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı konuşmada 'Bu yıl 99.sunu kutlayacağımız Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu programlarına tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Öncelikle işgalden kurtuluşumuz sırasında vatanı için canını siper eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 11 Nisan, milli birlik ve beraberlik içerisinde yerel bir gücün emperyalist güçlere karşı nasıl bir zafer kazandığının tarihidir. Bunu yeni nesillere aktarmamız da çok önemlidir. Binlerce kilometre öteden buraya gelen insanların işi neydi, buralarda neler yapmak istiyorlardı ve bugün bu insanlar bu emellerinden vazgeçmişler midir? Bunu da yeni nesillerin sorgulaması gerekiyor. 11 Nisan tarihinde ülkemiz kıt imkanlar içerisinde, gıda ve cephane olmaksızın bir mücadele kazanmışlardır. Kendi mücadelesini vererek vatanına sahip çıkmıştır Bu yıl ki programımız yine birlik ve beraberliğimizi temsil edecek kortej yürüyüşü ile başlayacak ve ardından birçok şölen ve etkinlikler yer alacak. Tüm hemşehrilemizi etkinliklerimize davet ediyoruz ' dedi.

Şanlıurfa turizmde cazibe merkezi olacak

Konuşmasında, 31 Mart yerel seçimler sonrasında yapılacak icraatlar konusunda ip uçları veren Beyazgül '. Şanlıurfa'mız da kalkınmak için, istihdam için, turizmde cazibe merkezi olmak için yeni bir başlangıç noktasında. Şehrimizin her alanda cazibe merkezi olması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Şehrimizde şu ana kadar emekleri olanlara teşekkür ediyoruz. Görevi çok kısa bir süre önce aldığımız Nihat Çiftçi beyi de teşekkürle yad ediyor ve takdirlerimizi sunuyoruz' dedi.

Zeynel Abidin Beyazgül daha sonra gazetecilerin soruların da cevaplandırarak teknik çalışmalar neticesinde Karakoyun Deresine su verilmesi için gerekli çalışmaları en kısa sürede neticelendireceklerini dile getirdi.