Haber Merkezi / Sabah saatlerinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde ki iş adamlarını ziyaret eden Başkan Çiftçi, faaliyette bulunan sektörler hakkında iş adamlarından bilgi aldı. İş adamları ile bir süre sohbet eden Başkan Çiftçi girişimcileri Şanlıurfa'ya davet etti.
Daha sonra Seyhan Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Tarihi Kentler Birliği'nin 15. Kuruluş Yıldönümü toplantısına katılan Başkan Çiftçi burada Belediye Başkanları ile bir araya geldi.
Tarihi Kentler Birliği Toplantısının ardından akşam saatlerinde Mersin Birecikliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu Dayanışma Gecesine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, burada da Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Eşref Fakıbaba, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, kurum temsilcileri ve Mersinde yaşayan Birecikliler ile bir araya geldi.
Mersinde Birecikli vatandaşlar tarafından böyle bir organizasyon gerçekleştirildiği için duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çiftçi "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Birecik ilçemizi batıya açılan bir kapımız olarak görmekteyiz. Turizm açısından da oldukça önemli bir ilçemiz. Bu kapsamda Fırat Sahilindeki yarım kalan park projemizi en kısa sürede tamamlayacağız. Kale eteği projesini hazırladık inşallah 2016 yılında kalemizi restore edip ilçemize kazandırmış olacağız. Ayrıca Başlattığımız yağmur drenaj çalışmalarını kısa sürede bitireceğiz. İçme suyu ve arıtma tesisi çalışmasını projelendirdik önceki gün itibari ile meclisimiz karara bağladı. Bireciklilere hizmete girecek arıtma tesisimiz ile Bireciklilere arıtılmış su içirmiş olacağız" dedi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından Mersinde yaşayan Birecikliler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekiplerinin seslendirmiş olduğu Urfa türküleriyle gönüllerince eğlendi.