Yüksel POLAT / Önceki gün Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret eden Şanlıurfa SSPE Hastaları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya, Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Dernek Başkanı Habip Polat, Umuda Engel Yok dernek Başkanı Ahmet Efeakdoğan ve İHH Bölge Temsilcisi Behçet Atila Şanlıurfa'da yaşayan engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek destek beklediklerini dile getirdi.
Engelli vatandaşların teşhis, tedavi, rapor, sosyal yardım ve sosyal hayatta karşılaştıkları bir çok sıkıntıyı Vali Abdullah Erin'e aktaran engelli STK temsilcileri çözüm önerilerini de sunarak destek beklediklerini ifade etti.
Özellikle Şanlıurfa'da sayıları 1,600 civarında bulunan SSPE hastalarının sorunlarını Vali Abdullah Erin'e aktaran Şanlıurfa SSPE Hastaları Dernek Başkanı İsa Çetinkaya SSPE hastalarının hastalıklarından kaynaklanan özel bir duruma sahip olduklarını, hastanelerde muayene esnasında çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek SSPE hastalarına yönelik özel SSPE muayene ve müdahale odası taleplerini iletti.
Göreve geldiği günden bu tarafa vatandaşlara olan yakınlığı ile tanınan ve vatandaşlardan büyük sevgi ve saygı gören Şanlıurfa valisi ise engelli vatandaşların daha çok pozitif ayrımcılığı hak ettiğini belirterek SSPE hastalığı ile mücadele eden hastaların ve ailelerinin taleplerini yerine getirmek için İl Sağlık müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş'u arayarak SSPE hastalarının bu talebinin yerine getirilmesi için gerekli adımların atılmasını belirti.
Daha sonra İl Sağlık müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş'u ziyaret eden Engelli STK temsilcileri İl Sağlık Müdüründen Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde SSPE hastaları için özel bir oda yapılacağı sözünü aldı. Özel oda sözünü alan ve taleplerine olumlu cevap veren Şanlıurfa valisi Abdullah Erin ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş'a teşekkür eden Şanlıurfa SSPE Hastaları dernek Başkanı İsa Çetinkaya yaptığı açıklamada; Hastalık nedeni ile hastalarımız ve ailelerimiz çok büyük maddi ve manevi baskı altındayız. Hele hele muayene, rapor yenilenmesi, gibi hastanede yapmak zorunda kaldığımız işlemler bizim için tam bir çile. Hastalarımızın özel durumları dolayısı ile hem biz büyük sıkıntı yaşıyoruz hem de hastaneyi kullanan diğer vatandaşlarımız sıkıntı yaşamak durumunda kalıyor. Bu özel oda ile inşallah bu sıkıntılar ortadan kalkacaktır. SSPE ile ilgili sorunumuzun çözümü için sayın Valimiz, İl Sağlım Müdürümüz arayarak sorunumuzu hemen arayarak ve akabinde bizi görüştürüp hallettiler. İlgililerinden dolayı sayın Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze ve bizlere destek veren Engelli STK temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.