TUĞBA POLAT / Otoparkın yapımıyla birlikte araçlarını yol kenarlarına ve cadde aralarına park etmekten kurtulan vatandaşlar, hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek ücretsiz otopark sayısının artması temennisinde bulundu.

ŞEHRİN EN İŞLEK BÖLGESİ

Valilik, Adliye Sarayı, Baro, Haliliye ve Eyyübiye Kaymakamlıkları, SGK, İŞKUR, Ticaret Borsası, Sanayi ve Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi Ek Binası gibi kurumların yer aldığı Haliliye İlçesi'ne bağlı Paşabağı Mahallesi, uzun süredir park çilesine sahne oluyordu. Kamu kurumlarında işi olan vatandaşlar, park sorunu nedeniyle caddelerin tek şeridini, sokakları, dükkan önlerini kullanırken, bu durum trafiği yavaşlatıyor ve tehlikeye sokuyordu.

VATANDAŞIN TALEBİ KARŞILIK BULDU

Bölgedeki esnafların ve park sıkıntısı nedeniyle mağdur olan vatandaşların talepleri üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, çalışmalara başlayarak kısa sürede 600 araçlık bir otoparkı mahalleye kazandırdı. Halka açık ve ücretsiz bir şekilde hizmet veren otoparkı kullanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, halkın yoğun olarak kullandığı benzer bölgelerde de ücretsiz otopark uygulaması başlatılmasını beklediklerini dile getirdi.