Tuğba POLAT / Yıllar önce aldığı bir karar sonrası koşmaya başlayan ve Şanlıurfa'da ve Türkiye çapındaki bir çok koşu organizasyonuna arkadaşları ile birlikte katılan Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde personel olarak çalışan Mustafa Akıllı katıldığı her koşuda Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfa'nın marka değerlerinin reklamını yapmaya devam ediyor.
Daha önce katıldığı Avrasya Maratonunda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Şanlıurfa fıstığının ve çiğköftesinin reklamını açtığı pankartlar ile yapan Mustafa Akıllı bu yılda katıldığı Avrasya Maratonunda açtığı pankart ile Şanlıurfa'nın eşsiz lezzetlerinden olan şıllık tatlısının reklamını yaptı.
Yaptığı reklamı sosyal medyada paylaşan Mustafa Akıllı gazetemize yaptığı açıklamada Şanlıurfa'yı çok sevdiğini ve Şanlıurfalı olmaktan gurur duyduğunu belirterek; Amacım Şanlıurfa'yı ve Şanlıurfa'nın değerlerini tanıtmak. Maraton, yarı maraton gibi bir ok organizasyonlara binlerce insan katılıyor ve bu da Şanlıurfa'yı tanıtmak için güzel bir ortam sağlıyor. Yaptığımız bu ufak reklamlar da gerçekten insanların ilgisini ve sempatisini çekiyor' diyerek Avrasya Maratonunda açtığı şıllık tatlısı pankartının da çok yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Asıl amacının bu tür organizasyonlarda Şanlıurfa'nın gerçek lezzetlerini sporculara ve vatandaşlara ikram ederek Şanlıurfa'nın reklamını yapmak olduğunu belirten Akıllı organizasyonlarda izin verilmediği için böyle bir şey yapamadığını ama Şanlıurfalı Belediyelerin ve STK'ların organizasyon dışında böylesi bir ikram ile Şanlıurfa'nın reklamını yapabileceğini dile getirdi.