Uzun yıllardır Siverek’in il yapılması ve kalkınması amacıyla çalışmalar yürüten Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER), geçtiğimiz günlerde olağan genel kongreyle yeni yönetimini oluşturmuştu.

Yönetimde görev dağılımının yapılmasının ardından derneğe yapılan ziyaretler kapsamında onlarca lise öğrencisi, destek amacıyla ziyarette bulundu.

Camikebir Mahallesi’ndeki Kızılay iş hanında bulunan dernek binasına ziyarette bulunan öğrenciler, talep ve önerilerini aktardı.

Gençlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci, "Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizlerde sizlere daha iyi bir gelecek hazırlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. SİVİL DER’in tek amacı ve hedefi kentimizde yaşayanlarla omuz omuza bu kenti il yapmak ve kalkındırmaktır. Öncelikle siz gençlerin bu davaya sahip çıkması ve sahiplenmesi gerekiyor. Bizden önceki büyüklerimiz nasıl ki mücadele verdiyse bugün biz bayrağı onlardan devralıp yürütüyoruz, yarın da siz gençler bu bayrağı bizlerden devralıp bu mücadeleyi sürdüreceksiniz. Çünkü başka Siverek yok ve bizim şehrimize sahip çıkmamız gerekiyor. Kim bilir hayat sürprizlerle doludur, bugün karşımda oturan gençlerimizden biri belki de yıllar sonra bir Cumhurbaşkanı, bakan ya da önemli bir konumda bir bürokrat olabilir. Aidiyet hissettiğinizde ve bu önemli makamlara geldiğinizde aklınızda hep şehriniz olur." ifadelerini kullandı.

SİVİL DER’in yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ekinci, "Öncelikle şu önemli hususu hatırlatmak isterim ki SİVİL DER siyaset üstü bir dernektir ki biz bütün partilere eşit mesafedeyiz. Çalışmalarımız kapsamında çok sayıda önemli sorunun çözülmesinde derneğimizin çok büyük katkıları vardır. Yıllardır dile getirdiğimiz istihdam ve kalkınma noktasında şehrimize büyük katkılar sunacağını düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgesinde ciddi çalışmalar var. Onun yanı sıra Siverek’in aynı zamanda öğrenci şehri olması amacıyla defalarca söylediğimiz yurt sorunu büyük oranda çözüme kavuşuyor. Uygulamalı Bilimler Fakültemizin öğretim hayatına devam etmesi için çalışmalarımız var. Bunlar Siverek’in kalkınması amacıyla yakın zamanda yürüttüğümüz çalışmaların başında geliyor. Tabi ki ilk hedefimiz Siverek’in il olması konusudur. Malumunuz yakın zamanda bir seçim var ve açıkçası biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Kent olarak kenetlenmemiz ve değerlendirmemiz gerekiyor. Bu noktada en önemli görev siz gençlere düşüyor. Hepiniz aktif olarak sosyal medyayı kullanıyorsunuz ve gruplarınızda bu konuyu sürekli gündemde tutmanız gerekiyor. Etkinliklerimize destek vermeniz ve katılımınız büyük önem arz ediyor. Daha önce de söylediğim gibi başka Siverek yok, sahiplenmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Dernek çatısı altında yürütülen çalışmalara katılmak istediklerini belirten gençler, göreve hazır olduklarını söyledi.

Sosyal alanların arttırılması konusunda talepleri olan öğrenciler, kütüphane sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

Dernek yönetim kurulunun da hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere SİVİL DER’in yürüttüğü çalışmaların yer aldığı kitapçık dağıtıldı.