İLKHA/ Mısır'da 529 darbe karşıtı eylemciden 37'sinin idamının onaylanması ile aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 683 kişi hakkında idam kararı vermesine tepki gösteren İHH Şanlıurfa Şubesi Şanlıurfa'nın Rabia Meydanı'nda kılınan yatsı namazının ardından basın açıklaması okudu.
Şanlıurfa merkezindeki Rabia meydanında cemaatle kılınan namazın ardından, tüm dünya Müslümanlarına, özellikle Mısırlı müslümanlar için dualar edildi.
Basın toplantısında 'Kahrolsun İsrail', 'İhvana selam direnişe devam', ' zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atıldı.
Batılı ülkeler ile bazı Arap devletlerinin cunta yönetimine sahip çıkmasının cuntayı cesaretlendirdiğini ifade edilen açılamada, Mısır halkının yalnız bırakıldığı belirtildi.
Türkiye 'de bir ağacın kesilmesine ya da twitterin kapatılmasına gösterileni sert tepkiyi göstermeyen batılı devletlerin sınıfta kaldığını belirtilen açıklamansın sonunda, aynı oyunların Türkiye'de de oynanmaya çalışıldığına dikkat çekilerek, Mısırlı Müslümanların idam pahasına da olsa mücadelelerine devam edecekleri ve oynanan oyunları bozacakları ifade edildi.
Protesto eylemine katılan grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Viranşehir
Viranşehir İHH temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasıyla Mısır'daki idam kararları kınandı.
Viranşehir İHH temsilciliği Mısır'da 683 kişiye daha verilen idam kararlarını yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.
Basın açıklaması Ceylanpınar Caddesi üzerindeki Maliye Parkında gerçekleşti. Açıklamayı okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı Viranşehir temsilcisi Eyüp Yaşar, "Mısır'da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuk kararı daha imza attı. Minye Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemciden 37'sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezalarını müebbet hapse çevirdi. Aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında idam kararı verdi. İnsanlığa hukuka aykırı bu kararları kınamak, Mısırlı mazlum kardeşlerimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.
Mısır halkının, tüm katliam, yaralama, yasadışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakıldığını belirten Yaşar, "Halkı yalnız bırakmakla yetinmeyip bir de cuntaya sahip çıkan batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumu cuntayı cesaretlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.
Zaman zaman slogan ve tekbirlerin getirdiği basın açıklamasında okunan dua ile son buldu.