Haber Merkezi /Şanlıurfa'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak adına kentin her noktasına ulaşarak vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlayan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü '22 Mart Dünya Su Günü' nedeni ile tesiste öğrencileri ağırlayarak suyun önemini anlattılar.
Şanlıurfa Merkez içme suyu arıtma tesisinde düzenlenen etkinliğe ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uslu, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Selim Boyacı, teknik personeller ve öğrenciler katılım sağladı.
Şanlıurfa Merkez içme suyu arıtma tesisini ziyaret eden öğrenciler suyun musluklara ulaşana kadar nasıl bir aşamadan geçtiğini ve kalite değerlerini inceleme imkanı buldular. Uluslararası geçerliliği olan ve Türkiye'de sayılı laboratuvarların sahip olduğu akredite laboratuvar unvanını almış tesisin laboratuvarlarını gezip görme şansı bulan öğrenciler, içme suyu arıtma tanklarında kullanılan dezenfeksiyon sistemleri ve dengeleme havuzlarını incelediler.
Ayrıca ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa şehir merkezinde yer alan içme suyu arıtma tesisi ile de yaklaşık bir milyon Şanlıurfalıya sağlıklı içme suyunu ulaştırıyor. Bu tesiste kaynağından alınarak havalandırılan ve ozonlanan su, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen koruyucu kimyasallar ile harmanlanarak steril hale getiriliyor. Durulanmış olarak çöktürme havuzlarından çıkan sular son olarak kum filtrelerine yönlendiriliyor. Filtrelerde de çökelmeyen maddeler kumlara tutunarak sudan ayrılıyor. Kimyasal ve fiziksel işlemler bu şekilde tamamlandıktan sonra dezenfeksiyon işleminin en son uygulaması olan klorlama işlemi yapılıyor.