Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirme görevini en iyi şekilde yapmak için fedakârca çalışan tüm basın mensuplarının gününü kutladı

Mesajında basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Baydilli, kamuoyunun aydınlatılmasında ve doğru bilginin ulaştırılmasında gazetecilerin önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Başkan Baydilli şu ifadeleri kullandı:

"Gazetecilik, topluma en doğru bilgiyi en kısa sürede ulaştırmak, insanları kendilerini ilgilendiren bir konuda bilgilendirmek için bazen sıkıntılı, tehlikeli durumlarda bile olsa ifa edilen değerli bir meslektir. Gazeteciler kamuoyu oluşumunda, vatandaşların sesini yöneticilere ulaştırır; yöneticilerin veya kurumların faaliyetlerini de vatandaşlara iletir. Böylece daha şeffaf bir toplumsal yapı oluşmasına basın mensupları değerli bir katkı sunarlar.

Basın mensuplarımız; kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızla kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir. Biz Karaköprü Belediyesi olarak sesimizi, hizmetlerimizin aktarılmasında aracı olan gazeteci arkadaşlarımızı her zaman değerli görüyoruz ve bu minvalde emektar gazetecilerimizi hatırlatan, basın çalışanlarımızın hafızasını ve anılarını içerisinde barındıran Sinema ve Müzesi' projemizi hayata geçirip bir ilki gerçekleştirdik.

Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.”

Kaynak: GAPGündemi