Haber Merkezi / Erzincan ve Hilvan Belediyesi, karşılıklı proje geliştirme, teknik bilgi alışverişinde bulunmak ve sosyal belediyecilik kapsamında farklı kültürleri bir arada yaşatmak amacıyla 2014 yılının Kasım ayında karşılıklı alınan meclis kararları ile kardeş belediye olmuştu.
Hilvan Belediyesi ile kardeş belediye olan Erzincan Belediyesi, aradaki dostluk ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesi'nde Kadın Kültür Evi yaptırdı. Adına "Terzi Baba Kadın Kültür Evi" verilen çok amaçlı kültür evinin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Ak Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme ve belediye meclis üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.
Açılışta konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Şanlıurfa'nın şirin ilçesi ile kardeş olmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyleyerek;
'2014 yılında Şanlıurfa ve Hilvan'ı ziyaret etmiştim. Aradan geçen 2,5 yıl bir zaman diliminden sonra yeniden Hilvan'a geldiğimde ilçeyi çok farklı gördüm. Yapılan güzel hizmetlere bir katkı olarak kardeş belediyemize daha çok kadınlarımızın faydalanacağı kadın kültür evini yapma kararı aldık. Temennimiz, arada kurulan bu dostluk ve kardeşlik köprüsünün ebedi olmasıdır. Hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.
Hilvan'a yapılan kültür evinin, daha çok kadınların eğitim amacıyla kullanılacağını ve bunun dışında kadın taziye evi olarak da kullanılabileceğini belirten Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık;
'İki belediyenin kardeş olmasıyla daha çok farklı kültürler bir arada yaşatılacaktır. Temeli atılan bu kardeşlik sadece belediye bazında değil her anlamda ve her alanda kendini geliştirecektir. İlçemize kazandırılan bu eserden dolayı şahsım ve Hilvanlı hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.