Haber Merkezi / Bünyesindeki 330 araç ile çoğu güzergahta 24 saat esası ile hizmet veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada hijyenik koşulları da göz önünde bulundurarak uygulamalarına devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi oluşabilecek enfeksiyonların olası bir şekilde vatandaşları etkilememesi için sefer saatleri dışında bünyesindeki atölyelerde beklettiği araçlarında düzenli olarak hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bunun yanı sıra şehir merkezindeki 3 toplama merkezinde ve duraklarda da aynı hassasiyetle çalışmalar yürütüyor.
Şehir genelindeki çalışmalar şehirler arası otobüs terminalinde de devam ediyor. Hijyen uygulaması hususunda deneyimli Büyükşehir personelleri terminalin her yerini teknolojik gereçlerle bilimsel verilere uygun bir şekilde dezenfekte ediyor. Yolcu bekleme alanları, yemekhane ve kafeteryaların yanı sıra peronlar ve kişisel temizlik bölümleri gibi tüm alanlar titizlikle hijyen ve dezenfekte uygulamasına tabi tutuluyor. Terminali kullanan vatandaşlar da yaklaşımından dolayı Başkan Beyazgül'e ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür etti.
UZMANLADAN ÖNERİLER
Türkiye'de de bir kişide saptanan koronavirüs vakası ile ilgili tanının, yüksek ateş ve öksürük şikayetinin sebebinin araştırılması sonucu konulduğunu belirten Sağlık Bakanlığı; Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskinin azaltmaya yönelik önerilerinin, yeni koronavirüs enfeksiyonu için de geçerli olduğunu anlatan broşürlerle halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Uzmanlar öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılması gerektiğini ifade eden uzmanlar özellikle bu süreçte olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Mutlak suretle hijyene dikkat edilmesi gerektiğini bildiren uzmanlar, 'El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda el antiseptiği kullanılmalıdır' diyerek açıklamalarda bulundu.