Karaköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan işletmelerde denetimlerini sıklıkla sürdürüyor. Vatandaşların sağlığını korumak için ilçedeki market, kasap, manav, fırın ve restoran gibi işletmelerde hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihlerine yönelik denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri market kasalarında fahiş fiyat uygulamalarına karşı fatura fiyatı ve satış fiyatı karşılaştırması da yapıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin vatandaşların sağlığını korumak için kesin talimat verdiği zabıta ekipleri özellikle halkın en yoğun şekilde hizmet aldığı marketler ve fırınlar üzerinde denetimlerini sıklaştırırken, işyerlerindeki ürünleri, imalathaneleri ve stokçuluğa karşı depoları kontrol etti.

Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, fırınlarda ekmekleri tartarak gramajlarını teyit ettiler. Uygunsuz şekilde çalışan, hijyen ve ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmeyen ve Tüketiciyi Koruma Kanunu’na aykırı faaliyetlerde bulunan işletmeler hakkında cezai işlem uygulandı.

Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin vatandaş sağlığını ve tüketiciyi korumak için denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekleri bildirildi.

Kaynak: GAPGündemi