Faruk DEVECİ / İlçedeki tarihi yapıların korunması ve gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde aktarılması amacıyla proje başlatan Siverek Belediyesi, cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmalarına başladı.
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Hasan Çelebi Mahallesi'nde Arnavut taşı döşeme işlemi devam ederken, aynı mahallede 17, 40, 35 ve 37. sokaklarda tarihi yapının korunması amacıyla çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Proje sorumlusu Hilal Çetin çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada ekiplerin sokak iyileştirme çalışması kapsamında tarihi dokuya uygun taş döşemesine başladığını belirterek, 'İlerleyen zamanlarda dış cephelerde önemli iyileştirmeler yapacağız. Mevcut durumdaki sıva benzeri olanları söküp yerine yeni derzler yapılacak. Tarihi dokuya uymayan elemanların sökümü yapılarak tek tip ahşap kapı ve pencere olacak şekilde tasarlanacak. Var olan ferforjeler temizlenerek düzeltilecek, olmayanlar ise tamamlanacak' diyerek projenin amacının tarihi korumak ve gelecek nesillere bir miras olarak aktarmak olduğunu ifade etti.